Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Innehållssamlare

Röster från vårdgolvet om varslet: ”Jag är stolt att tillhöra ett fackförbund som agerar”

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 16/04/2024 - 16:47
Vårdförbundets varsel i avtalsrörelsen med SKR är ett hett samtalsämne på många arbetsplatser. Vi har frågat vårdpersonal hur de ser på konfliktåtgärderna och om vilken effekt de tror att exempelvis övertidsblockad kan få på deras jobb.

Längre introduktion ökar tryggheten för alla

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 16/04/2024 - 15:23
Nya sjuksköterskor får landa i yrket på ett tryggare sätt numera på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Den förlängda introduktionstiden har gett ett större lugn för alla ­– medarbetare som chefer.

Ballonger och bildspel skapar feststämning på blodcentralen

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 15/04/2024 - 10:18
I dag rullas röda mattan ut på blodcentralen vid Hallands sjukhus i Halmstad. Biomedicinska analytikerna Ann-Marie Bergdahl, Jeanette Hallberg och Ulrika Greczula ser till att både personal och besökare firar lite extra på deras yrkesdag. ”Vi är en yrkesgrupp som behöver synas mer”, säger de.

SOS Dansk Autohjælp fortsætter fremgang i omsætningen – men tjener mindre

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - mån, 15/04/2024 - 10:00
Omsætningen hos SOS Dansk Autohjælp steg sidste år fra 559 mio. kr. til 630 mio. kr. Men assistanceomkostningerne steg endnu mere, så selskabet leverer det laveste overskud i fem år – og i forhold til året før blev overskuddet halveret. Selskabet forventer dog, at man i år kan opnå et overskud, der ligger mærkbart over 2023-resultatet.

Regeringen sviker kvinnorna i sin budget

Nyheter från Kommunal - mån, 15/04/2024 - 09:44
Idag presenterade regeringen sin vårbudget. Fackförbundet Kommunal anser att regeringen bryter sitt löfte om att inte svika välfärden.

Røgalarmer: Nordjyderne er mere brandsikre end københavnerne

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - sön, 14/04/2024 - 12:00
Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.

Seks borgere fik anerkendelse for en ekstraordinær indsats

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - lör, 13/04/2024 - 14:00
I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Färgglatt när barnonkologen jobbade i fotbollströjor: ”Kul för både oss och patienterna”

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 12/04/2024 - 16:22
Djurgården, Hammarby, AIK – och Sollentuna FK. Idag jobbar sjuksköterskan Johanna Paulander och kollegorna på barnonkologen vid Karolinska sjukhuset i fotbollströjor. Det är ett sätt att bidra i kampen mot barncancer, något de gör varje dag.

Konsultföreningens sjuksköterskor stöttar Vårdförbundets blockad

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 12/04/2024 - 15:20
De bemanningssjuksköterskor som nyligen bildat en egen förening ger nu sitt stöd till Vårdförbundet, som varslat från den 25 april. ”Vi ställer oss positiva. Det är av största vikt att det händer något nu”, säger Cecilia Svanlind Thörn, föreningens vice ordförande.

Falck står til at få forlænget ambulancekontrakter

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - fre, 12/04/2024 - 10:00
Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.

Ny udrykningsbekendtgørelse på vej

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - tors, 11/04/2024 - 21:00
En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.

Regionen där övertid blivit stridsfråga – här kan blockaden få stor påverkan

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 11/04/2024 - 16:45
Vårdförbundet har varslat om konfliktåtgärder som innebär att övertids- och mertidsarbete inte ska utföras. I Västmanland arbetade medlemmarna över 100 000 övertidstimmar förra året. ”Konfliktåtgärden understryker de rimliga yrkanden vi haft mot SKR, att vi är för få för att orka jobba heltid ett helt yrkesliv”, säger Johanna Holmström, Vårdförbundets vice ordförande i Västmanland .

Sineva Ribeiro om Vårdförbundets varsel: ”Arbetsgivarna väljer att inte lyssna på oss”

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 11/04/2024 - 15:12
Ingen övertid eller mertid för 63 000 medlemmar från och med 25 april. Det är vad som gäller i samtliga regioner, ambulansen i Storstockholm och tre utvalda sjukhus om Vårdförbundets varsel om konflikt kvarstår. "Man går hem när arbetstiden är slut", säger ordförande Sineva Ribeiro.

Vårdförbundet varslar om övertidsblockad

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 11/04/2024 - 13:38
Efter svåra förhandlingar som gått till medling varslade Vårdförbundet på torsdagen om konfliktåtgärder. "Det bud vi fått från arbetsgivarna räcker inte för att möta utmaningarna i den svenska sjukvården," säger Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande. Parterna är överens om att medlingen fortsätter, uppger SKR.

Så påverkas vårdpersonal av den hotande Kommunal-strejken

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 11/04/2024 - 09:21
Om en vecka kan Kommunals strejkvarsel bli verklighet. I Region Dalarna finns en risk att vårdpersonalen står utan rena arbetskläder och att förlossningsenheterna blir överbelagda om patienthotellet stänger. ”Det kommer i så fall leda till ökad stress och belastning för våra medlemmar”, säger Vårdförbundets avdelningsordförande Marion Vaeggemose.

Vårdförbundet har fått ett slutbud från medlarna

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 10/04/2024 - 17:36
Under onsdagen lämnade medlarna över sitt slutbud till parterna i de pågående avtalsförhandlingarna. Besked väntas komma under torsdagen.

Han tog chansen att bli specialist på ultraljud

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 10/04/2024 - 09:35
Skånes universitetssjukhus har betat av köerna till ultraljud genom ombyggda lokaler, ny utrustning och vidareutbildad personal. Adil Adlouni jobbar som sonograf och gör samma saker som läkarna.

Ett högt pris för Nato-medlemskapet?

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 09/04/2024 - 16:09
Är det vården som ska betala ett högt pris för att vi nu är medlemmar i Nato? Vill SKR/Sobona försämra förutsättningarna för ett hållbart och hälsosamt arbetsliv inom vården? Hur ska vi då orka vårda när det väl gäller? Hur ska vi då orka vårda i fredstid? Det skriver sjuksköterskan Linus Törneberg i en debattartikel, apropå de senaste turerna i avtalsförhandlingarna.

Administrativ personal fortsätter öka – Vårdförbundets yrkesgrupper minskar

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 09/04/2024 - 11:58
Sedan pandemin har personalen i regionerna ökat med motsvarande 14 000 heltidstjänster. Cirka en fjärdedel av dessa utgörs av administrativ personal. Allra mest har handläggarna ökat, som jobbar med allt ifrån marknadsföring till juridik. Samtidigt har Vårdförbundets grupper minskat i hundratal.

Ønsker ny model for bemanding af paramedicinerambulancer

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - tis, 09/04/2024 - 10:00
Siden 2016 har Region Syddanmark officielt haft 13 paramedicinerambulancer. Men antallet af paramedicinere er i mellemtiden steget kraftigt, så der er nu 273 i regionen. Derfor er det i praksis langt flere ambulancer end de 13, som bemandes med paramedicinere. Regionen ønsker derfor at ændre modellen, således at det ikke længere kun er de 13 ambulancer, der defineres som paramedicinerambulancer.

Sidor

Prenumerera på Ambulansforum® innehållssamlare