Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Innehållssamlare

Allt fler får vfu-plats – Calle har haft landets bästa praktik

Nyheter från Vårdförbundet - 1 timme 38 minuter sedan
Färre vill hoppa av utbildningen efter praktiken, fler får vfu-platser och handledarnas engagemang och kunskap ökar. Det är de positiva nyheterna i Vårdförbundet Students årliga rapport om verksamhetsförlagd utbildning, som i dag presenteras vid Högskolan i Kristianstad. Calle Almblad har studerat till biomedicinsk analytiker vid lärosätet och är särskilt nöjd med just praktikperioderna.

Kolding Kommune køber grund til ny brandstation

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - ons, 31/05/2023 - 20:00
Trods protester fra de lokale deltidsbrandfolk har Kolding Kommune valgt at gå videre med købet af en 8.500 m2 stor grund, hvor der skal bygges en ny brandstation til 44 mio. kr. Brandfolkene frygter, at størstedelen af dem må forlade beredskabet, fordi de ikke kan nå rettidigt frem til den nye station. Men kommunen mener, at placeringen er den bedst mulige.

Socialstyrelsen har sagt sitt – nu får vi se om någon tar ansvar

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 31/05/2023 - 13:43
På 90-talet konstaterade Socialstyrelsen att medicinska framsteg skulle minska behovet av vårdplatser. Vårdgivarna hängde glatt på och drog ner vårdplatser i rask takt. Nu konstaterar Socialstyrelsen att det gått för långt, antalet vårdplatser måste öka kraftigt. Ett kvitto på att vårdpersonalens larmrop varit befogade. Må det bli en lärdom, skriver Vårdfokus reporter Jonatan Westin.

Iva-protester mot slopat önskeschema: ”Kände oss klappade på huvudet”

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 31/05/2023 - 08:57
Region Dalarna har sagt upp kollektivavtalet som reglerar individuell schemaplanering, vilket upprört personalen på iva vid Falu lasarett som värnar sitt ”önskeschema”. Men nu backar arbetsgivaren. ”De har lyssnat på oss”, säger Marion Vaeggemose, Vårdförbundets avdelningsordförande.

Reddere tvivler på at ny lægevagtsordning kan hænge sammen

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - tis, 30/05/2023 - 21:00
Næste år vil ambulancereddere få en central rolle i Region Midtjyllands lægevagt. Sammen med sygeplejersker skal de nemlig varetage hjemmebesøgene om natten. Men 10 pct. af ambulancestillingerne i regionen er i øjeblikket ubesatte, og derfor tvivler Reddernes Fagforening på, at den nye ordning kan gennemføres uden at gå på kompromis med reddernes arbejdsmiljø.

Studenter bemannar ambulansen i sommar – facket kritiskt

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 30/05/2023 - 16:18
Sahlgrenska i Göteborg anställer 15 studenter som sjuksköterskeassistenter inom ambulanssjukvården i sommar. Modellen kommer från Örebro och kritiseras av Vårdförbundet i båda städerna. ”Det kan uppstå etiska dilemman och stress”, säger Nicklas Modig, huvudskyddsombud på sjukhuset.

Studiebesök och lekterapi gör att färre barn sövs inför MR

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 30/05/2023 - 09:54
Nästan alla barn som går på studiebesök vågar genomgå undersökning i magnetkamera utan att bli sövda – vilket många tidigare blev av gammal vana. Det visar ett nytt arbetssätt vid Drottning Silvias barnsjukhus.

Stark kritik mot förslag om ny roll inom operation på Karolinska

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 29/05/2023 - 16:51
Karolinska universitetssjukhuset vill utbilda och anställa en ny yrkesroll för att hantera bristen på operationssjuksköterskor. Men förslaget får skarp kritik. ”Höj lönerna och förbättra arbetsvillkoren så stannar personalen” säger Emma Jonsson, ordförande för Vårdförbundet i Stockholm.

”De borde ha rätt att stanna på sina jobb”

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 29/05/2023 - 12:19
Nu höjer nordiska organisationen för sjuksköterskor från Filippinerna rösten. De följer vad som händer Attendos sjuksköterskor och har kontaktat Vårdförbundet. Samtidigt verkar dörren till jobb i Sverige inte helt stängd från Migrationsverkets sida.

Starkt stöd bland allmänheten för Kommunals avtalskrav

Nyheter från Kommunal - mån, 29/05/2023 - 10:00
Stödet för Kommunals krav i den pågående avtalsrörelsen är starkt. 2 av 3 anser att arbetstagare inom välfärden med de lägsta lönerna bör få större löneökningar än arbetstagare som i dag har högre löner, enligt en Sifo-undersökning gjord av Kantar Public.

Afsætter 3,2 mio. kr. til unge i beredskabet

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - mån, 29/05/2023 - 10:00
Landsorganisationen Unge i Beredskabet, der siden 2018 har samlet og varetaget arbejdet med ungdomsbrandkorps med særligt fokus på at skabe fællesskab og samfundsansvar for de unge, får en stor stigning i den årlige bevilling. I dag får organisationen 2 mio. kr. om året, men i perioden 2024-2029 øges tilskuddet til 3,2 mio. kr.

Lønstrukturkomitéen: Ambulanceredderne får for meget i løn

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - fre, 26/05/2023 - 20:00
Ambulanceredderne i Danmark får for meget i løn. Faktisk ligger redderne tæt på toppen af listen over faggrupper, der tjener en timeløn, som er for høj. Det fremgår af et lækket udkast til en ny rapport fra Lønstrukturkomitéen, som blev nedsat efter sygeplejerskekonflikten. Komitéen har sammenlignet forskellige faggruppers faktiske løn og en teoretisk løn baseret på deres ledelsesansvar, erhvervserfaring og uddannelse.

Provanställning hos samma arbetsgivare

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 26/05/2023 - 07:53
Jag är anställd inom regionen sedan drygt ett år. Nu har jag blivit erbjuden ett nytt jobb inom regionen. Jag blev väldigt förvånad när den nya chefen sa att jag ska vara provanställd sex månader igen. Vad gäller egentligen?

Ambulancereddere skal overtage hjemmebesøg fra lægevagt

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - tors, 25/05/2023 - 18:00
Den 1. marts 2024 overtager Region Midtjylland driften af regionens lægevagtsordning i tidsrummet kl. 23-08. Det vil fortsat være speciallæger i almen medicin, som tager imod opkald og varetager visitationsopgaven om natten, men sygebesøg i hjemmet vil blive udført af paramedicinere, erfarent ambulancepersonale eller erfarne sygeplejersker.

Falsk sjuksköterska gav narkotikaklassat läkemedel

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 25/05/2023 - 16:43
I Region Jönköping har en specialistundersköterska jobbat nästan en månad som sjuksköterska i ambulans med en falsk examen. Nu är mannen polisanmäld och regionen har fattat beslut om avsked. "Alla är chockade. Man kör ju inte bil innan man tagit körkort", säger Nils Höglund, Vårdförbundets lokala ombud.

Stockholm: Fler anmäler långa väntetider på akuten

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 25/05/2023 - 13:15
Antalet anmälningar till Patientnämnden i Region Stockholm rörande akutmottagningarna ökade förra året igen. Mest ökade klagomålen som handlar om långa väntetider, visar en ny rapport.

Filippinska sjuksköterskor får inte stanna i Sverige

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 25/05/2023 - 13:13
Gina Olasiman rekryterades i hemlandet Filippinerna för fem år sedan av vårdföretaget Attendo. Sedan dess har hon lärt sig svenska, arbetat som trainee på ett äldreboende, gjort en rad examinationer och till slut i januari fått svensk legitimation. Men nu stoppar Migrationsverket hennes planer.

Region hjemtager vagtcentralsdrift før tid

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - ons, 24/05/2023 - 21:00
Falck og Region Sjælland er blevet enige om, at den tekniske disponering på regionens AMK-vagtcentral hjemtages med virkning fra 1. august 2023. Egentlig skulle det først være sket, når en ny ambulancekontrakt - og en omstrukturering af det præhospitale beredskab - træder i kraft i 2024. Parterne er imidlertid enige om, at en tidlig hjemtagning reducerer risikoen for problemer i forbindelse med overgangen til et nyt disponeringssystem.

Strejk avblåst inom grön sektor

Nyheter från Kommunal - ons, 24/05/2023 - 13:10
Idag har Kommunal accepterat medlarnas bud och ett nytt kollektivavtal kommer att tecknas med arbetsgivarorganisationen Gröna arbetsgivare för anställda på avtalsområdet trädgårdsanläggning. Avtalet innehåller lönehöjningar för alla medlemmar i nivå med märket.

Vad ska jag tänka på när jag söker jobb inom bemanning?

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 24/05/2023 - 12:06
Jag och en kollega vill få bättre möjlighet att styra våra arbetstider och har därför börjat undersöka vad det finns för möjligheter att arbeta som bemanningssköterska. Vad är det viktigaste att tänka på när jag söker jobb i ett bemanningsföretag?

Sidor

Prenumerera på Ambulansforum® innehållssamlare