Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 2 timmar 46 minuter sedan

Usædvanligt jubilæum: 60 år i beredskabet

lör, 01/10/2022 - 14:00
Fredag kunne den 76-årige Carsten Lind Olsen fejre et meget usædvanligt jubilæum: Hele 60 år som frivillig i Nordsjællands Brandvæsen. På sin 16-års fødselsdag meldte han sig ind i det daværende Civilforsvar. Efter de mange år er fysikken dog ikke, hvad den har været. Men han nyder fortsat at deltage i de sociale aktiviteter med frivilligenheden, og han er indimellem med på de frivilliges øvelsesaftener.

Kommuner og lægehuse kan nu trække på nordjyske paramedicinere

lör, 01/10/2022 - 11:00
Som led i et nyt samarbejde kan to nordjyske lægehuse og de kommunale sygeplejersker i fire kommuner fra i dag trække på de lokale paramedicinere, hvis der er behov for udkørende faglig assistance. Paramedicinerne kan f.eks. hjælpe med at måle og verificere vitale værdier på en patient i hjemmet. Målet er at nedbringe antallet af akutte indlæggelser.

Netværksscanner i ambulancer skal redde flere patienter med slagtilfælde

ons, 28/09/2022 - 20:00
Forskere i Region Sjælland vil vinde tid ved at udnytte ambulanceturen til at stille en diagnose for patienter med slagtilfælde og begynde behandlingen. Målet er at kunne tale med patienten på farten via televideo og sende scanningsbilleder fra ambulance til hospital. Det kræver en stærk og pålidelig netværksforbindelse. Derfor undersøger forskerne nu mobilnetværket i områder af regionen.

Et af Danmarks ældste brandkøretøjer er nu gået på pension

tis, 27/09/2022 - 20:00
Det er et af Danmarks ældste brandkøretøjer i fuld operativ tjeneste, der nu er gået på pension. Jels Frivillige Brandværns Toyota Landcruiser fra 1979 er således blev erstattet er en helt ny VW Crafter L3. Den gamle slangetender var opbygget af de frivillige i brandværnet, og selv om den stadig er i fin stand, var den dog efterhånden også meget gammeldags, ikke mindst i forhold til arbejdsmiljøet.

Borgmester retter hård kritik mod ny ordning med certificerede brandrådgivere

mån, 26/09/2022 - 19:00
I 2020 overgik opgaven med at sikre, at bygningsreglementets tekniske bestemmelser vedrørende brand og konstruktioner er overholdt, fra kommunerne til private, certificerede brandrådgivere. Men det har skabt et uhensigtsmæssigt hul i lovgivningen, da hele ansvaret for byggeriet nu ligger hos ansøgeren, uden at der foregår kontrol, mener Gribskov Kommunes borgmester, Bent Hansen.

76-årig kvinde dræbt efter sammenstød med patruljevogn

sön, 25/09/2022 - 16:00
En 76-årig kvinde er søndag morgen blevet dræbt, da hendes bil kolliderede med en patruljevogn på Strandvejen i Køge. Patruljevognen var med udrykning på vej til et færdselsuheld, da den ramte den 76-åriges bil. Hun afgik ved døden ved ulykken, mens de to politifolk blev lettere kvæstet. Ulykken efterforskes nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Nyt autohjælpsselskab i Norden og Baltikum: RedGo

fre, 23/09/2022 - 11:00
Forsikringsselskabet Gjensidige har nu valgt navnet til de autohjælpsaktiviteter, som selskabet tidligere på året overtog fra Falck i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen. I de fem lande vil Gjensidige anvende navnet RedGo, og processen med at udskifte køretøjernes design, uniformerne osv. er nu sat i gang.

Hjertestarterforening tager skarp afstand fra kritik

tors, 22/09/2022 - 18:00
Det er beklageligt, at en fagforening forsøger at fratage borgerne på Langeland muligheden for at få hurtig hjælp ved hjertestop. Sådan lyder svaret fra Langelands Hjertestarterforening, efter at Reddernes Fagforening i går rettede en hård kritik mod hjertestarterforeningens virke. Hjertestarterforeningen understreger, at deres aktiviteter er baseret på en mangeårig aftale med Region Syddanmark.

Reddernes Fagforening klager over hjertestarterforening på Langeland

ons, 21/09/2022 - 18:00
Reddernes Fagforening har klaget til Sundhedsstyrelsen over Langelands Hjertestarterforening. Det sker på baggrund af en henvendelse fra en paramediciner, som har påpeget, at hjertestarterforeningen rykker ud iført ambulancelignende uniform, i køretøjer med udrykningssignaler og at de i nogle tilfælde opstarter medicinsk behandling.

FOA: Ambulancekørsel skal ikke sendes i udbud

tis, 20/09/2022 - 19:00
I den kommende tid skal politikerne i Region Syddanmark tage stilling til, om regionens ambulancekørsel helt eller delvist skal sendes i udbud. Hos FOA, der organiserer de offentligt ansatte ambulancereddere, er holdningen klar: Udbud af ambulancedriften skaber flugt fra faget, og derfor ligger opgaven bedst hos regionerne og ikke hos private operatører.

Ingen ekstra penge til hårdt presset akutberedskab

mån, 19/09/2022 - 18:00
Selv om Region Hovedstaden er 20 procentpoint fra at kunne overholde servicemålet for hastende ambulanceopgaver, hvor der ikke umiddelbart er risiko for liv eller førlighed, så får akutberedskabet ingen ekstra penge i den politiske budgetaftale for 2023. Regionens eneste styrkelse er ekstra præhospitale visitator-beredskaber, som regionen dog venter, at staten betaler for.

Brandvæsen til oprette to nye fuldtidsbrandstationer og flytte en tredje station

sön, 18/09/2022 - 20:00
Der mangler ikke ambitioner i en ny udviklingsplan for Østjyllands Brandvæsen. Aarhus skal have en ekstra fuldtidsbrandstation, Skanderborg skal ændres til fuldtidsstation, City-stationen i Aarhus skal flyttes til Sydhavnen, de fire fuldtidsstationer skal gå fra seks til otte brandfolk, administrationen skal styrkes og den første el-brandbil skal indkøbes. Og prisen? 70 mio. kr. ekstra om året og 176 mio. kr. i investeringer.

Deltidsbrandfolkenes organisation skifter navn

sön, 18/09/2022 - 11:00
Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk, der organiserer både de kommunalt og privatansatte deltidsbrandfolk, skifter nu navn til Deltidsansatte Brandfolks Faglige Organisation. Navneskiftet er led i en modernisering af organisationen, men skyldes også, at betegnelsen ”klub” har givet et misvisende billede.

To brandvæsener går sammen om at indkøbe nye redningsvogne

lör, 17/09/2022 - 11:00
Østjyllands Brandvæsen og Vejle Brandvæsen vil i fællesskab indkøbe nye redningsvogne. Der er tale om en kontrakt med en forventet værdi på omkring 5,6 mio. kr., og redningsvognene skal opbygges på 4x2 chassiser med en totalvægt på 18 tons. Redningsvognene skal blandt andet forsynes med hydraulisk løfteaggregat/bom, hydraulisk spil og lysmast.

Kontrakt på det nye SINE-netværk udskydes igen-igen

tors, 15/09/2022 - 20:00
Selv om der i 1½ år ikke har eksisteret en egentlig kontrakt på driften af beredskabets SINE-netværk med 45.000 brugere, så er et udbud at kontrakten gang på gang blevet ramt af forsinkelser. Nu har Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation så annonceret endnu en udskydelse. Denne gang er det fristen for at give tilbud, som skydes til november 2022. Rigspolitiet kan ikke sige, hvilket indflydelse det får på tidsplanen.

Ny ambulance til Samsø Redningskorps

tis, 13/09/2022 - 17:00
I disse år er det sjældent at se en ny Mercedes-ambulance, efter at de fleste ambulanceoperatører er gået over til enten VW Crafter eller MAN. Men hos Samsø Redningskorps er valget faldet på Mercedes som redningskorpsets nyeste køretøj. Samtidig viser erfaringerne med endnu en ny Mercedes, en akutlægebil, at hybridmodellen giver et brændstofforbrug på kun 1,2 liter dieselolie pr. 100 kørte kilometer.

Ambulanceredder frifundet for uagtsomt manddrab

mån, 12/09/2022 - 19:00
Der var ikke tale om uagtsomt manddrab, da en akutlægebil med en 45-årig ambulanceredder bag rattet påkørte en personbil, hvorved en 63-årig mand fra Esbjerg afgik ved døden. Det fastslog en domsmandsret ved Retten i Esbjerg i dag. Ambulanceredderen blev frifundet for tiltalen om uagtsomt manddrab, men anklagemyndigheden overvejer nu, om dommen skal ankes.

Budgetaftale: Vil ikke betale for at uddanne redderelever til andre regioner

sön, 11/09/2022 - 10:30
Næste år vil Region Midtjylland øge andelen af ambulanceredderelever fra 5 pct. af redderne til 7 pct. Regionen har afsat 2,3 mio. kr. til etablering af et ekstra uddannelseshold, men indtil videre gælder bevillingen kun for 2023. Regionspolitikerne har nemlig besluttet, at de vil følge udviklingen i de andre regioner, så Midtjylland ikke ender med at uddanne elever til resten af landet.

Udbud: Skadeservicefirma skal kunne stille med hjælperøgdykkere

lör, 10/09/2022 - 12:00
Opgaven med at levere skadeservice til Københavns Kommune er blevet sendt i udbud, og en af delaftalerne omfatter akut skadeservice ved brande. Her er det et krav, at skadeservicefirmaet kan stille med assisterende hjælperøgdykkere, som kan arbejde parallelt med Hovedstadens Beredskab på brandstederne.

Overvejer at lade ambulancebehandlere erstatte sygeplejersker på akutklinik

fre, 09/09/2022 - 20:30
Fremover bliver det måske ambulancebehandlere, som skal tage sig af traditionelle sygeplejerske-opgaver på akutklinikken i Lemvig. Stor mangel på sygeplejersker gør nemlig, at Region Midtjylland overvejer at lade ambulancebehandlerne fra akutlægebilen i Lemvig tage sig af f.eks. injektion af medicin, måling af vitalparametre og håndtering af stikskader.

Sidor