Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 1 timme 24 minuter sedan

Vil have akutpulje til at betale for akutbiler og paramedicinerambulancer

tis, 20/02/2024 - 19:08
Når en ny akutpulje bliver en realitet, så vil Region Midtjylland søge om penge til at etablere to paramedicinerbemandede akutbiler og bevare en ellers lukningstruet akutlægebil. Desuden ønsker regionen at få penge til at indføre paramedicinerbemanding af ambulancer i tre byer. Indtil der er afklaring om puljen, er regionen selv villig til at betale regningen.

Kontrakt på driften af sirenevarslingssystemet er i udbud

mån, 19/02/2024 - 20:00
En 10-årig kontrakt på at vedligeholde det landsdækkende sirenevarslingssystem er sendt i udbud. Kontrakten har en anslået værdi på 53 mio. kr., og den omfatter blandt andet eftersyn og fejlretning på Danmarks 1.045 elektroniske varslingssirener. Sirenevarslingssystemet drives af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som også står for udbuddet.

Ny lærebog om håndtering af naturbrande i Danmark

sön, 18/02/2024 - 18:00
De seneste år har budt på en stigende tendens i antallet af naturbrande i Danmark, og med et varmere og mere omskifteligt klima vil tendensen sandsynligvis fortsætte. Nu udgiver Beredskabsstyrelsen en lærebog om håndtering af naturbrande. Det er første gang, der udgives en lærebog på dansk med udgangspunkt i danske forhold.

Ambulancernes responstider i 3. kvartal 2023

sön, 18/02/2024 - 14:00
Sammenlignet med samme periode året før var ambulancerne hurtigere fremme i de fleste regioner i 3. kvartal 2023. Især i Region Syddanmark var der en positiv udvikling, men også Region Hovedstaden havde en mærkbart højere andel af hurtige ambulancer. Region Sjælland kunne på grund af et nyt it-system slet ikke opgøre responstiderne i kvartalet. 

Debat: Transportministeren har glemt det vigtige budskab om udrykningskørsel

ons, 14/02/2024 - 10:00
I maj 2023 var ambulanceredderne Kenneth Niebuhr Sejersbøl og Bruno Dante Martiri til møde med transportministeren om problemstillingen med brand- og redningsfolk, der sigtes, når der er sket et færdselsuheld under udrykningskørsel. Reddernes budskab var, at ulykker, hvor der kun sker materiel skade, bør behandles som en forsikringsskade – ikke som en straffesag. Men det budskab har ministeren tilsyneladende glemt, skriver redderne i dette debatindlæg.

Trods lovkrav: Region Sjælland kan ikke opgøre ambulancernes responstider

tis, 13/02/2024 - 09:30
Ambulancernes udrykningstider – de såkaldte responstider – er et central servicemål i ambulancetjenesten, og derfor kræver lovgivningen da også, at regionerne skal opgøre og offentliggøre responstiderne, ligesom regionspolitikerne skal følge med i statistikken. Men i Region Sjælland betyder it-problemer, at det nu i et halvt år ikke har været muligt at opgøre, hvor lang tid der reelt går, inden ambulancerne er fremme hos patienterne.

Databrud hos Beredskabsstyrelsen rammer statslige og kommunale beredskaber

lör, 10/02/2024 - 17:00
Mandskab fra det operative statslige og kommunale redningsberedskab kan have fået kompromitteret deres oplysninger som følge af et databrud hos Beredskabsstyrelsen. Indtil videre har Beredskabsstyrelsen kun givet sparsomme oplysninger om sårbarheden i it-systemerne, men det ligger fast, at den har eksisteret i en årrække.

Starter pilotprojekt med strømpistoler som nyt magtmiddel hos politiet

fre, 09/02/2024 - 18:00
Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel? Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå blandt politiets magtmidler.

Minister: Pengemangel forhindrer redderes adgang til det fælles medicinkort

ons, 07/02/2024 - 17:00
Det er en god idé at lade ambulanceredderne få adgang til sundhedsdata i det fælles medicinkort og CAVE-databasen om allergier. Det siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde. Men samtidig slår ministeren fast, at der ikke er afsat penge til de ændringer af systemerne, som vil være nødvendige. Ministeren vil dog gerne forhandle med Folketingets partier om finansiering.

Brandmuseum i København har fordoblet besøgstallet på bare et år

mån, 05/02/2024 - 20:00
For Brandmuseet på Vesterbro Brandstation i København har 2023 været et særligt travlt år. Mere end 9.000 gæster benyttede sig af tilbuddet om gratis entré og besøgte museet. Det er tæt på en fordobling af besøgstallet i forhold til året før – og sprænger alle tidligere besøgsrekorder. Det er en lille gruppe af frivillige og nogle få medarbejdere, som sørger for at museet kan holde åbent.

Hver fjerde redder tjener mere end akademikere

lör, 03/02/2024 - 12:00
Hele 25 pct. af landets reddere tjener mere end den typiske akademiker med en lang videregående uddannelse. Det viser en ny opgørelse. Blandt de faglærte 3F’ere er det dermed redderne, som har den højeste andel af medarbejdere, der får en bedre løn end akademikere. Folkene bag analysen kalder tallene overraskende.

Falck får stor bøde for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen

tors, 01/02/2024 - 19:00
Falcks tavlevogne var ikke dimensioneret til at beskytte mod påkørsler. Og Falck vidste, at der var bilister, som kørte med mindst 110 km/t på de motorveje, hvor tavlevognene var indsat. Det er hovedårsagen til, at Falck i dag er blevet idømt en stor bøde for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen ved to meget alvorlige ulykker, hvor tavlevogne blev påkørt.

Uklar bemandingssituation hos Ambulance Sjælland

ons, 31/01/2024 - 18:40
Torsdag sker der en stor ændring i ambulancetjenesten i Region Sjælland. Her overtager regionens nye ambulanceoperatør, Ambulance Sjælland, nemlig omkring halvdelen af ambulancekørslen fra Falck. Men der er stor reddermangel, og det er uklart, hvor mange ambulancer, som Ambulance Sjælland kan bemande – for Ambulance Sjælland vil ikke oplyse nærmere om, hvordan bemandingssituationen ser ud.

Ambulance Syd har betalt 4,3 mio. kr. for overtrædelser af arbejdstidsregler

ons, 31/01/2024 - 09:00
I alt 134 nuværende og tidligere ambulancereddere i Ambulance Syd har fået udbetalt godtgørelser for overtrædelse af den såkaldte 48-timersregel. For den enkelte redder er godtgørelsen på mellem 10.000 og 50.000 kr. Samlet er der udbetalt godtgørelser på 4.285.000 kr. Yderligere 19 sager er fortsat under behandling.

Minister: Redningspersonel skal ikke være utrygge for at miste deres kørekort

mån, 29/01/2024 - 19:00
Redningspersonel og politi skal ikke være utrygge for at miste deres kørekort, hvis de er indblandet i et færdselsuheld. Men samtidig er det vigtigt, at der er sanktioner, hvis reglerne ikke overholdes, for reglerne er også til for at beskytte alle de andre mennesker i trafikken. Sådan lyder det fra transportministeren, der fortæller, at han nu vil vurdere, om der er grundlag for at ændre sanktionsreglerne.

Nærmer sig 50 hjertesikre zoner

lör, 27/01/2024 - 14:00
Dansk Råd for Genoplivning lancerede for et år siden konceptet Hjertesikker Zone, og siden da er der blevet oprettet knap 50 Hjertesikre Zoner. Men der bør være mange flere, mener Dansk Råd for Genoplivning, som nu opfordrer virksomheder, foreninger og institutioner til at blive en del af konceptet.

Politi og brandvæsen i nyt samarbejde ved alvorlige situationer

ons, 24/01/2024 - 20:00
Midt- og Vestsjællands Politi og Roskilde Brandvæsen har indledt et samarbejde, som kan komme til at gøre en stor forskel ved fremtidige redningsindsatser i alvorlige situationer. Konceptet kaldes SIKS, som står for Særlig Indsats i Kritiske Situationer. Fremover kan en særlig enhed af brandfolk gå ind sammen med politiet på et potentielt farligt gerningssted.

Nyt projekt skal øge trivslen blandt ambulancepersonale

mån, 22/01/2024 - 20:00
Ambulancepersonale oplever ofte potentielt traumatiske begivenheder i arbejdet. Det gør dem særligt udsatte over for psykiske belastningsreaktioner som blandt andet PTSD, depression og stress. Det skal et nyt ph.d.-projekt forsøge at forebygge. Det sker ved at udvikle et E-læringsprogram, som kan øge trivslen og forebygge psykisk belastning hos ambulancepersonale.

Straffesag mod Falck efter to alvorlige ulykker med tavlevogne

lör, 20/01/2024 - 12:00
Falck har overtrådt arbejdsmiljøloven i forbindelse med to alvorlige ulykker med tavlevogne, der kostede en redder livet og kvæstede en anden. Det mener anklagemyndigheden, som nu har rejst tiltale mod Falck med påstand om bødestraf. Ifølge anklagemyndigheden havde Falck ikke sikret, at arbejdet blev planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Region Sjælland vil styrke beredskabet med 50 flere ambulancereddere

ons, 17/01/2024 - 10:00
Fra 1. februar 2024 bliver akutberedskabet i Region Sjælland styrket. Et nyt setup vil således indebære, at der hver dag vil være 8-10 flere ambulancer end i dag. Dermed bliver det samlede antal af ambulancereddere, som er tilknyttet ambulancetjenesten, forøget med 50. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi regionen har et historisk højt antal ambulancebehandler-elever under uddannelse.

Sidor