Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 1 månad 2 dagar sedan

Efter kritik: Region vil reducere brugen af forkantsdisponering

ons, 06/11/2019 - 20:00
Region Midtjylland har de seneste år oprettet en række hvile- og sovebaser, som anvendes til forkantsdisponering af ambulancerne. Det indebærer, at ambulancerne midlertidigt kan flyttes fra deres almindelige station til en hvile- eller sovebase, hvis regionen vurderer, at det gavner responstiden. Men efter hård kritik fra redderne vil regionen nu reducere brugen af forkantsdisponering.

Region Syddanmarks nye disponeringssystem til AMK-vagtcentralen er sat i drift

tis, 05/11/2019 - 21:00
Et nyt disponereringsystem til Region Syddanmarks AMK-vagtcentralen samt et tilhørende system til navigation og opgavestyring i ambulancerne er efter afvikling af en række prøver blevet sat i drift. Kontrakten blev indgået i juni 2018, og siden da er der afviklet en række workshops med systemets kommende brugere.

Hovedstadens Beredskab venter underskud på 10 mio. kr. i år

lör, 02/11/2019 - 12:00
Leverancen af flere ambulancer til Region Hovedstaden vil i år give Hovedstadens Beredskab en ekstraindtægt, men beredskabets udgifter er steget mere, og derfor ventes der nu et underskud på små 10 mio. kr. En stor del af pengene finansieres dog af et overskud i 2016, ligesom beredskabet investerer i en budgetanalyse, som skal pege på besparelser i de kommende år.

Badesæsonen bød på færre søredninger end sidste år

tors, 31/10/2019 - 13:00
For Forsvarets eftersøgnings- og redningstjeneste blev sommersæsonen knap så hektisk som sidste år. I løbet af de tre sommermåneder i 2019 rykkede redningstjenesten ud til 192 søredninger. Det er 22 færre end i samme periode sidste år. Det skyldes sandsynligvis, at vejret har været dårligere end sidste år.

Region Hovedstaden forlænger ambulancekontrakter

ons, 30/10/2019 - 19:00
Region Hovedstaden skal i 2020 gøre klar til et nyt udbud af regionens ambulancekørsel. For at sikre god tid til udbuddet, har regionsrådet imidlertid besluttet at forlænge de nuværende kontrakter med Falck og Hovedstadens Beredskab. Forlængelsen er foreløbigt på ét år. Regionen understreger samtidig, at en sund og god kontrakt forudsætter reel konkurrence.

Bestyrelsesmedlem: Slut med beredskabsmæssigt tvangsægteskab

tis, 29/10/2019 - 21:45
I dag besluttede Lejre Kommune at forlade Vestsjællands Brandvæsen, og det er en god dag for både brandvæsenet og borgerne i Lejre Kommune, fordi det nu er slut med et beredskabsmæssigt tvangsægteskab. Sådan lyder udmeldingen fra Line Holm Jacobsen, der er medlem af både kommunalbestyrelsen i Lejre og beredskabskommissionen for Vestsjællands Brandvæsen.  

Lejre Kommune træder ud af Vestsjællands Brandvæsen

tis, 29/10/2019 - 19:30
En enig kommunalbestyrelse i Lejre Kommune besluttede tirsdag aften, at kommunen træder ud af Vestsjællands Brandvæsen ved udgangen af 2020. Beslutningen er truffet på baggrund af en analyse af, hvad det vil koste henholdsvis at blive i det fælles brandvæsen eller forlade det. Analysen er foretaget af et eksternt konsulentfirma.

Nyt forsøg skal give hurtigere hjælp i Limfjordstunnelen

tis, 29/10/2019 - 18:00
Nordjyllands Beredskab har ændret proceduren, så beredskabet nu kommer hurtigere frem med hjælp til nødstedte i Limfjordstunnelen. Tidligere blev Nordjyllands Beredskab kun tilkaldt, hvis der var fastklemte ved et trafikuheld, men for at afhjælpe trafikale problemer og lange kødannelser kører Nordjyllands Beredskab i en forsøgsperiode til alle uheld i tunnelen.

Danmark og Sverige enige om at styrke politisamarbejdet i Øresundsregionen

tis, 29/10/2019 - 10:00
Statsminister Mette Frederiksen har tirsdag holdt møde med den svenske statsminister Stefan Löfven i Stockholm. På dagsordenen var styrket politisamarbejde om at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet og aktuelle EU-spørgsmål. De to statsministre er enige om et styrket politisamarbejde for at øge trygheden på begge sider af Øresund.

Fynske øer får styrket beredskabet

sön, 27/10/2019 - 10:00
I dag har ni mindre øer omkring Fyn et brandberedskab, men de enkelte beredskaber er meget forskelligt organiseret. Nu vil Beredskab Fyn optimere beredskabet, så man frem mod 2024 får et robust og forsvarligt beredskab. Det indebærer, at det årlige budget øges fra 120.000 kr. til 275.000 kr., og de ekstra penge skal især anvendes til nyt materiel og udstyr.

Politikere annullerer planer om at flytte to ambulancer

lör, 26/10/2019 - 14:00
Den kommende ændring af ambulancetjenesten i Region Midtjylland bliver ikke helt så omfattende som oprindeligt planlagt. Regionspolitikerne har således besluttet, at ambulancen i Hornsyld alligevel ikke skal flyttes til Klakring/Juelsminde, ligesom en dagambulance ikke skal flyttes fra Struer til Holstebro.

Budgetaftale giver flere ambulancer i Region Hovedstaden

tors, 24/10/2019 - 18:00
De seneste år har servicemålene for responstider i Region Hovedstaden været under hårdt pres. Derfor vil regionen som led i en ny budgetaftale tilføre yderligere 10 mio. kr. til akutberedskabet. Pengene er øremærket til en styrkelse på ambulanceområdet, og de otte partier, som står bag budgetaftalen, ønsker at sikre, at ambulancerne når frem indenfor servicemålene.

Nyt Ambulix-selskab oprettet efter konkurs

ons, 23/10/2019 - 21:30
Tidligere på måneden gik ambulanceoperatøren Ambulix i Sorø konkurs for fjerde gang. Nu er der så oprettet et nyt anpartsselskab, som har overtaget Ambulix’ navn og aktiviteter. Henrik Hachel, der har været direktør i de fire konkursramte selskaber, ejer halvdelen af det nye selskab.

Hjerteløbere kaldt til 463 hjertestop i Region Midtjylland

ons, 23/10/2019 - 19:00
Siden Region Midtjylland for et år siden blev en del af Trygfondens Hjerteløber-ordning har mere end 18.000 borgere meldt sig som hjerteløbere. Indtil nu er de blevet aktiveret ved 463 hjertestop. Det svarer til, at en hjerteløber ved mere end fire ud af fem af de formodede hjertestop har været klar til at hente hjertestarter eller hjælpe med hjerte-lungeredning.

Region Syddanmark vil skifte til Trygfondens Hjerteløber-ordning

mån, 21/10/2019 - 18:00
Fra maj 2020 er det formentlig slut med Region Syddanmarks deltagelse i Dansk Folkehjælps førstehjælperordning, Danmark Redder Liv. Et politisk flertal i regionens præhospitaludvalg vil i stedet skifte til Trygfondens konkurrerende Hjerteløber-ordning. Regionen har lagt vægt på, at Hjerteløber-ordningen har betydeligt flere medlemmer end Danmark Redder Liv.

Hjemtagning ville være billigere – men brandvæsen fortsætter

sön, 20/10/2019 - 19:00
Fredericia Kommune kunne spare 1,9 mio. kr. om året, hvis kommunen hjemtog de serviceopgaver, som TrekantBrands station i Fredericia i dag udfører for kommunen, og hvis man samtidig opkrævede en korrekt husleje for brandstationen. Men i et nyt budgetforlig har kommunen besluttet, at opgaverne ikke skal hjemtages.

Ambulanceredder overfaldet på Herlev Hospital

sön, 20/10/2019 - 12:00
”Pas på os, så vi kan passe på dig”. Sådan lyder opfordringen fra Region Hovedstadens Akutberedskab, efter at en yngre kvinde søndag morgen overfaldt en af regionens ambulancereddere på Herlev Hospital. Akutberedskabet fortæller, at sagen ikke står alene, og at ambulancepersonalet alt for ofte udsættes for vold eller trusler.

Nyt Roskilde Brandvæsen må fyre ni medarbejdere

lör, 19/10/2019 - 21:00
Når det nye Roskilde Brandvæsen fra årsskiftet overtager fra Østsjællands Beredskab, så øger Roskilde Kommune betalingen med 8,8 mio. kr. om året. Alligevel må brandvæsenet sige farvel til ni medarbejdere. Det skyldes især, at brandvæsenet vil koncentrere sig om kerneopgaven frem for serviceopgaver. Samtidig overlades hele vagtcentralopgaven til Hovedstadens Beredskab.

Stor organisationsændring i Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

tors, 17/10/2019 - 21:00
Fra 1. november 2019 vil Midt- og Sydsjællands Brand & Redning ændre hele beredskabets organisering. Siden etableringen i 2015 har beredskabet haft en struktur med en Myndigheds og Forebyggende Afdeling og en Operativ Afdeling. Men nu vil beredskabet i stedet gå over til en matrixorganisation med flere kompetencer til de lokale ledere og nedlæggelse af en topchefstilling.

Nordjylland tilslutter sig Hjerteløber-ordningen – men bevarer andre ordninger

ons, 16/10/2019 - 22:00
Udsigten til, at der måske kan rekrutteres op til 8.000 frivillige førstehjælpere, får nu Region Nordjylland til at tilslutte sig Trygfondens Hjerteløber-ordning. Samtidig har det vejet tungt, at Trygfonden vil betale alle udgifter i de første fem år. Region Nordjylland vil dog bevare de to eksisterende ordninger, 112 Akuthjælper og SMS-Hjertestop.

Sidor