Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 1 timme 57 minuter sedan

Sigtet efter chikanekørsel mod ambulance

ons, 19/06/2024 - 21:30
En 25-årig mand er blevet sigtet for manglende agtpågivenhed, efter at han i går eftermiddags overhalede en ambulance indenom på Hillerød Motorvejen, hvorefter han placerede sig lige foran ambulancen, der hurtigt måtte bremse ned for at undgå et sammenstød. Politiet fandt også en video, som han havde optaget af den hasarderede kørsel.

Bred politisk opbakning til afskaffelse af 5-minutters-kravet

ons, 19/06/2024 - 19:08
Et bredt flertal i Folketinget bakker op om, at det nuværende krav om, at brandudrykninger skal afgå indenfor 5 minutter, bliver afskaffet. Samtidig ønsker politikerne dog, at det bliver undersøgt, om der skal indføre krav til førsteudrykningernes ankomsttid – responstiden – ud fra lokale vurderinger.

Fald i antallet af flyvninger med akutlægehelikoptere

tis, 18/06/2024 - 19:30
De fire danske akutlægehelikoptere fløj 4.167 missioner i løbet af 2023. Det er et fald på 8 pct. sammenlignet med året før. Dermed sendes helikopterne i gennemsnit afsted 11,4 gange i døgnet, og med et budget på 204 mio. kr. koster hver flyvning ca. 49.000 kr., mens hver flyvning, hvor der transporteres en patient, koster godt 92.000 kr.

Regnvåd festival gav behov for 47 fritrækninger

tis, 18/06/2024 - 19:00
Festivalsæsonen er skudt i gang, og det betyder ofte parkering på marker og græsplæner. Weekendens Heartland festival på Fyn var ramt af en del regn, hvilket fik konsekvenser, da festivalgæsterne skulle hjem – i hvert fald for dem, der havde en bil parkeret på det bløde underlag. For SOS Dansk Autohjælp resulterede det i 47 fritrækninger.

Politiet køber nye karabiner

mån, 17/06/2024 - 11:00
I 2023 påbegyndte politiet en udskiftning af sine våben med indkøb af en ny tjenestepistol. Dengang indgik Rigspolitiet en rammeaftale om levering af SIG Sauer P320. Nu har politiet så indgået en rammeaftale om levering af en ny karabin – politiets såkaldte "lange våben". Det er karabinen SIG Sauer MCX, der over de næste år skal indfases i politiet.

Vil søge at udbrede model med adgang til krisepsykolog for øjenvidner

lör, 15/06/2024 - 09:00
Sidste år gennemførte Falck et forsøg, hvor ambulancereddere fra Roskilde fik mulighed for at formidle en direkte kontakt til krisepsykologer, så dem, der havde overværet en ulykke, havde mulighed for at modtage hjælp og bearbejde oplevelsen. I alt benyttede omkring 10 pct. af øjenvidnerne sig af tilbuddet om en psykologsamtale, og Falck vil nu give mulighed for, at ordningen indgår i fremtidige ambulancekontrakter.

Iværksætter hidtil største donationsprojekt i regi af Beredskabsstyrelsen

ons, 12/06/2024 - 20:00
Den hidtil største danske støttepakke på civilbeskyttelsesområdet er på vej til Ukraine. Over de kommende måneder ydes større materieldonationer og tilhørende uddannelse til det civile beredskab. Der er tale om et donationsprojekt i regi af Beredskabsstyrelsen, som indeholder materiel og uddannelse i flere spor til en række modtagerorganisationer i Ukraine.

Beredskabet gennemfører fremrykningsøvelse i Limfjordstunnelen

tis, 11/06/2024 - 23:00
Tirsdag aften gennemføres en større beredskabsøvelse i Limfjordstunnelen i Aalborg. Der er tale om en fremrykningsøvelse, der skal træne politi, brandvæsen og ambulance i at rykke frem i forbindelse med en hændelse i tunnelen. Fremrykningsøvelsen sker ved, at de fysiske bomme ind til Limfjordstunnelen går ned i begge kørselsretninger, så trafikanterne er nødt til at holde for fuldt stop.

Beredskaber: Afskaffelsen af afgangstidskrav er en levetidsforlængelse for deltidsmodellen

tis, 11/06/2024 - 20:00
Forsvarsministerens plan om at afskaffe afgangstidskravet vil være en levetidsforlængelse for modellen med deltidsbrandfolk. Det mener interesseorganisationen Danske Beredskaber, som frygter, at andre alternativer vil blive enten ringere eller dyrere. Dermed er beredskabernes organisation lodret uenig med fagforeningen FOA.

Viking Assistance får atter overskud i Danmark

mån, 10/06/2024 - 09:00
Det norsk-ejede Viking Assistance fik sidste år et overskud på 0,8 mio. kr. på de danske aktiviteter. Det er samme niveau som året før, hvor Viking for første gang i mange år fik overskud. Regnskabet viser et stigende aktivitetsniveau hos det landsdækkende autohjælpsfirma, og antallet af medarbejdere er da også steget fra 18 til 25.

Bygger ny politistation i Varde

sön, 09/06/2024 - 20:00
Byrådet i Varde Kommune har godkendt et salg af en grund over for rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation. Dermed er der udsigt til, at politiet kan fraflytte de nuværende lokaler i Storegade i Varde, hvor politistationen har ligget i 70 år. Men lokalerne opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation.

Dømt for manglende førstehjælp og alarmering

fre, 07/06/2024 - 10:00
To medarbejdere ved et plejehjem i Aarhus Kommune er blevet dømt for grov tjenesteforsømmelse, efter at de undlod at ringe 112 og iværksætte livreddende førstehjælp. En beboer på plejehjemmet fik et stykke mad galt i halsen, men i stedet for at ringe 112 valgte de to medarbejdere at ringe til en vagtlæge, der kunne konstatere, at beboeren var død.

Stor beredskabsøvelse med 140 deltagere

tis, 04/06/2024 - 11:00
Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Beredskabsstyrelsen Nordjylland og Region Nordjylland afholder tirsdag en større fuldskalaøvelse, en såkaldt Øvelse Tordenskjold. Øvelsen bliver afholdt på Port Of Aalborg, som er blandt Danmarks største erhvervshavne. Øvelsens formål er at træne samarbejdet mellem de forskellige myndigheder ved en større hændelse.

Ny økonomiaftale giver ikke ekstra penge til brandvæsenerne

lör, 01/06/2024 - 18:00
Regeringen og KL har indgået en ny aftale om kommunernes økonomi i 2025. Med aftalen får kommunerne tilført 3,4 mia. kr. ekstra, men ingen af pengene går til de kommunale beredskaber. I stedet indeholder aftalen en uforpligtende tilkendegivelse om, at regeringen og KL vil være opmærksomme på sammenhængen mellem det statslige og kommunale beredskab, når det skal forhandles en statslig beredskabsaftale.

FOA: Afskaffelse af 5-minutterskravet vil medføre flere storbrande

fre, 31/05/2024 - 07:00
Den planlagte afskaffelse af kravet om, at brandudrykningerne skal afgå indenfor 5 minutter, vil være en risikofyldt affære for både befolkningen og forsikringsselskaberne, og resultatet kan blive flere storbrande. Det mener FOA, som i stedet ønsker, at der anvendes flere fuldtidsbrandfolk, da der ifølge FOA ikke er tid til at vente på, at deltidsfolk skal komme endnu længere fra.

Hyldet som hverdagshelte

tis, 28/05/2024 - 20:00
En af dem reddede en mand, der var hoppet ned på skinnerne på Tåstrup Station. To gjorde en særlig indsats for at få stoppet en påvirket bilist på motorvejen. Og fire ydede førstehjælp til en hårdt såret dreng, som var påkørt af en bil. Alle syv blev i sidste uge hyldet som hverdagshelte af Københavns Vestegns Politi.

Starter forsøg med eldrevet køretøj til liggende sygetransport

tis, 28/05/2024 - 15:00
Den 1. juni 2024 indsætter Region Midtjylland et eldrevet køretøj til liggende sygetransport. Det sker som led i en ét-årig forsøgsperiode, hvor man vil se på ladetid og rækkevidde, så det kan blive afklaret, hvordan et eldrevet køretøj påvirker driften. Desuden skal forsøgsperioden også vise, hvordan eldrevne køretøjer mere generelt passer ind i regionens præhospitale funktioner.

Ambulancernes responstider i 1. kvartal 2024

mån, 27/05/2024 - 20:00
I Region Sjælland har ambulancernes responstiderne udviklet sig nærmest katastrofalt. I 1. kvartal 2023 nåede 28 pct. af ambulancerne frem indenfor 5 minutter, men i 1. kvartal 2024 var det tal styrtdykket til kun 20,8 pct. Dermed er regionen gået fra at have landets bedste responstider til at have de næstdårligste. i Region Hovedstaden skete der derimod en markant forbedring. 

Revolution på vej: Udsigt til afskaffelse af 5-minutterskravet

sön, 26/05/2024 - 17:00
Siden tidernes morgen har et af de helt centrale krav i det danske beredskab været, at brandkøretøjerne skal rykke ud fra brandstationen senest 5 minutter efter alarmen. Men som led i den såkaldte frisættelsesdagsorden vil regeringen nu afskaffe det krav. I stedet bliver det helt op til kommunerne af vurdere, om de ønsker krav til afgangstiderne på de lokale brandstationer.

Redningsstation i fare for lukning efter yderligere opsigelser

lör, 25/05/2024 - 09:00
Et krisemøde har ikke løst konflikterne på kystredningsstation i Skagen. I marts sagde seks af 16 medarbejdere op i protest mod stationens ledelse, og nu vil yderligere to medarbejdere forlade stationen. Målet med krisemødet var at finde en løsning, så beredskabet kunne opretholdes, men det lykkedes ikke i første omgang.

Sidor