Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 19 minuter 7 sekunder sedan

Fagforening: Alle sager om kræft hos brandfolk skal genoptages

sön, 03/07/2022 - 17:00
Ny forskning har vist, at der nu er tilstrækkelig evidens for, at i hvert fald to kræftformer kan være udløst af arbejdet som brandmand. Samtidig viser forskningen, at der er yderligere fem kræftformer, hvor der er evidens – om end begrænset – for en sammenhæng mellem kræft og jobbet som brandmand. Fagforeningen FOA vil på baggrund af forskningen insistere på, at gamle sager om kræft blandt brandfolk genoptages til fornyet vurdering.

Region Sjælland ansætter sin første ambulancechef

lör, 02/07/2022 - 20:00
Region Sjællands Præhospitale Center har ansat regionens første ambulancechef. Den nye chef, Karina Jensen, kommer fra en stilling som sundhedsfaglig chef i Region Sjællands sundhedsstrategiske planlægningsenhed, hvor hendes hovedfokus har været COVID-19. Hun skal stå i spidsen for opstarten og udviklingen af regionens kommende ambulancetjeneste.

Midlertidig brandstation skal sikre hurtig udrykning under touren

tors, 30/06/2022 - 16:00
Enkeltstarten i Tour de France i København giver nogle særlige udfordringer for beredskabet i hovedstaden. Derfor er der oprettet en midlertidig brandstation ved Livgardens Kaserne på Gothersgade, hvor alt mandskab fra Hovedbrandstationen og Fælledvejens brandstation er samlet. Herfra dækker 11 udrykningskøretøjer den del af København, der ligger inden for det afspærrede område. 

Nye regler for alarmcentralerne

tors, 30/06/2022 - 08:00
For første gang reguleres alarmcentralernes opgaver nu i lovgivningen. Det sker, efter at Justitsministeriet har udstedt en ny bekendtgørelse om minimumskrav til alarmcentralernes og beredskabstjenesternes alarmbehandling. Der er tale om en implementering af EU-regler, og fokus er på regler om alarmcentralernes behandling af personoplysninger.

Viking Assistance får tilført penge efter nyt millionunderskud

mån, 27/06/2022 - 19:00
Kun et enkelt år siden etableringen i Danmark i 2014 har den norske Viking-koncern tjent penge på at tilbyde autohjælp på det danske marked. 2021 blev endnu et år med et stort milliontab – nærmere bestemt tabte Viking 5,4 mio. kr. på driften. Det er dog 1 mio. kr. bedre end året før, men de norske ejere har været nødt til at tilføre 6 mio. kr. til det danske datterselskab.

Debat: Nu bliver der set på udrykningsbekendtgørelsen

sön, 26/06/2022 - 10:00
Der bliver nu sat en proces i gang, som kan skabe mere tryghed og mere klarhed om, i hvilke situationer udrykningskørsel er nødvendig, og hvilke konsekvenser trafikulykker, hvor et udrykningskøretøj er involveret, skal have for føreren. Det skriver Reiner Burgwald, der er formand for teknik- og servicesektoren i FOA, i dette debatindlæg på baggrund af et møde med transportminister Trine Bramsen.

Ny politistation i Hedensted

sön, 26/06/2022 - 10:00
Tidligere på måneden indviede Sydøstjyllands Politi en helt ny nærpolitistation i Hedensted. Stationen blev indviet med balloner, kaffebar, Hjemis-bil og taler fra både justitsminister, borgmester og politidirektør. Målet med den nye station er at styrke politiets lokale tilstedeværelse yderligere, så lokalsamfundet kan føles trygt.

Fire af hverdagens helte hædret af politiet

lör, 25/06/2022 - 19:00
Syd- og Sønderjyllands Politi hædrede i denne uge fire af hverdagens helte med en dusør for deres heltemodige indsats. ”Det er nogle voldsomme situationer, alle fire dusørmodtagere har stået i. Alligevel formåede de at holde hovedet koldt og handle hurtigt. De har vist imponerende mod og handlekraft, og det synes vi fra politiets side fortjener en særlig anerkendelse”, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

Flyvende ambulance anvendt til evakuering af skadet soldat

lör, 25/06/2022 - 14:00
Forsvarets Intensive Care Air Transportation Team sikrer, at skadede, syge og sårede soldater, der bliver skadet i tjenesten, kan komme sikkert hjem til Danmark. I mandags rykkede evakueringsteamet ud igen. Her satte Forsvarets flyvende ambulance kurs mod Færøerne for at evakuere en soldat, der var blevet skadet under tjeneste. Luftevakueringen blev løst med en ambulance i lastrummet på en Hercules C130J.

Antallet af flyvninger med akutlægehelikoptere har fundet et naturligt leje

tors, 23/06/2022 - 19:00
Sidste år blev der 4.768 gange sendt bud efter Danmarks fire akutlægehelikoptere. Det er 96 flere flyvninger end i 2020. Dermed tyder meget på, at det årlige antal flyvninger i den forholdsvis nye akutlægehelikoptertjeneste nu har fundet et naturligt leje. 2.329 gange fløj helikopterne patienter på hospitalet, og i 42 pct. af tilfældene var der tale om patienter med hjerte-/karsygdomme.

Indkøb af nye ambulancer annulleres igen-igen

ons, 22/06/2022 - 21:00
De danske regioner har ikke ligefrem held med deres udbud, når det gælder indkøb af nye ambulancer. Region Sjælland har således valgt at annullere deres nye udbud, fordi leverandører har ment, at nogle af kravene i udbuddet kunne begrænse konkurrencen. Også det forrige forsøg på et udbud – der var fælles mellem flere regioner – kuldsejlede, da det blev erklæret ulovligt.

Første danske drone flyver nu ud med hjertestarter

ons, 22/06/2022 - 19:00
For første gang på dansk jord skal hjertestartere flyve med drone ud til folk ved mistanke om hjertestop. Dronen vil i første omgang flyve i og omkring Aalborg by som en del af et forskningsprojekt. Helt konkret vil dronen blive sendt afsted, når den sundhedsfaglige 112-operatør mistænker hjertestop. Dronen flyver helt automatiseret via GPS og kamera.

Beredskab beder om op til 19 mio. kr. ekstra fra ejerkommunerne

tis, 21/06/2022 - 20:00
Hvis planen for risikobaseret dimensionering fra 2021 skal gennemføres som planlagt, samtidig med at andre udskudte aktiviteter iværksættes, så skal ejerkommunerne bag Hovedstadens Beredskab tilføre det fælleskommunale beredskab ekstra 19,1 mio. kr. i 2023. Beredskabets bestyrelse skal tage stilling til spørgsmålet i næste uge.

Betinget fængsel og stort erstatningskrav efter påsat brand hos beredskabet

sön, 19/06/2022 - 10:00
En 16-årig dreng fra Vamdrup er blevet idømt seks måneders betinget fængsel efter blandt andet en påsat brand på TrekantBrands Uddannelsescenter Gudsø. Den 16-årige og en medgerningsmand var brudt ind på uddannelsescenteret, og de satte ild til en førstehjælpstaske i en garagebygning. Det gav skader for omkring 260.000 kr., og der vil nu blive rejst et erstatningskrav.

Ny politistation i Silkeborg

lör, 18/06/2022 - 18:00
Lokalpolitiet i Silkeborg er nu flyttet til en helt ny station på adressen Lillehøjvej 35. Stationen blev indviet med morgensang og afsløring af det kunstværk, der fremover skal pryde på parkeringspladsen ved hovedindgangen til den nye og moderne politistation. Kunstværket har sin inspiration fra det gamle polititegn af en hånd med et øje i midten.

Utilstrækkelige brandmæssige adskillelser gav uventet forløb ved storbrand

lör, 18/06/2022 - 11:00
Det var sandsynligvis kombinationen af manglende brandmæssige adskillelser i spidsloftet, manglende tætninger mellem lejlighedsskel og tagdækning, gennemgående huller i en brandvæg samt et undertag udført i materialer med stor brandbelastning, der gjorde, at branden i boligbebyggelsen Grøndalsbo i Vanløse i marts spredte sig i det omfang, som den gjorde.

Regioner: Dispensation er kun blevet brugt få gange

tors, 16/06/2022 - 20:00
Sundhedsstyrelsens dispensation, der giver regionerne mulighed for at anvende elever som den ene redder på landets ambulancer, er langt fra blevet brugt så meget, som en ny undersøgelse fra 3F og Reddernes Udviklingssekretariat ellers tydede på. På landsplan er den aktuelle dispensation således kun blevet brugt 292 gange. Ifølge reddernes undersøgelse havde 25 pct. af redderne ellers oplevet at køre med en elev på dispensation.

Falck: Alle nye personvogne skal være elektriske, og el-ambulance kommer i år

ons, 15/06/2022 - 18:00
Fremover vil Falck udelukkende anskaffe el-køretøjer, når redningskorpsets 620 personvogne i Danmark skal udskiftes. I første omgang udskiftes 50 sygetransportvogne til el-køretøjer. Man også indenfor andre køretøjskategorier vil Falck teste mulighederne for el-drift. I denne måned indsættes tre Mercedes eVito Tourer autohjælpsvogne, og i år skal en el-ambulance testes i Region Hovedstaden.

Væsentligt færre køopkald på AMK-vagtcentralen i Region Hovedstaden

mån, 13/06/2022 - 10:00
Region Hovedstaden har tilsyneladende fået styr på problemerne med 112-opkald, der ikke besvares på regionens AMK-vagtcentral. Selv om antallet af 112-opkald fortsat ligger på et højt niveau, så var der i uge 21 kun 24 køopkald. Heraf var der kun 4 opkald, der heller ikke blev besvaret ved 2. opkald fra alarmcentralen.

Ny ordning med rådighedsvagter styrker lægehelikopterne i sommermånederne

sön, 12/06/2022 - 08:00
I sommermånederne topper flyvningerne for landets akutlægehelikoptere, og især de to sydlige akutlægehelikoptere er i disse måneder belastede. Men regionerne vurderer, at der er tilstrækkelig personalekapacitet – blandt andet takket være en ny ordning med rådighedsvagter for akutlægerne, som kan aktiveres, når arbejdsbelastningen overskrider flyvehviletidsbestemmelserne.

Sidor