Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 46 minuter 1 sekund sedan

Stadig udfordringer med de nordjyske ambulancers responstider

3 timmar 13 minuter sedan
Region Nordjylland har stadig udfordringer med at overholde servicemålene for responstider i regionens nye præhospitale setup, hvor regionen selv har overtaget ansvaret for, at servicemålene overholdes. Regionen beskriver selv målopfyldelsen som ”på kanten”, men blandt andet indsættelsen af en ekstra enhed til liggende sygetransport skal give forbedringer.

Ingen konkurrence om levering af akutbiler til regionerne

lör, 28/01/2023 - 20:00
Mercedes-forhandleren Ejner Hessel har vundet et udbud om leverance af akutbiler til fire af de fem regioner. Men der var ikke tale om en konkurrencesituation, for Ejner Hessel var det eneste firma, som bød på kontrakten. Prisen steg da også fra den oprindelige forventning om 131 mio. kr. til 197 mio. kr. Kontrakten gælder i fire år, og de første 18 køretøjer skal leveres til november.

Flere forsikringsselskaber skifter leverandør af autohjælp

tors, 26/01/2023 - 18:00
Fra 1. marts 2023 skal Falck levere autohjælp til forsikringstagerne hos Købstædernes Forsikring. Det er en kontrakt, som Falck overtager fra SOS Dansk Autohjælp. Til gengæld kan Falck ende med at miste en stor kontrakt med Topdanmark, der forhandler med flere mulige leverandører – men angiveligt har fået et særdeles billigt tilbud fra Viking.

Debat: Syddansk ambulancestrategi garanterer ikke driftssikkerhed og robusthed

tis, 24/01/2023 - 19:03
Beslutningen om, at kun en mindre del af Region Syddanmarks ambulancekørsel skal i udbud, er yderst vidtgående og hæmmer konkurrencen på ambulancemarkedet. Samtidig går beslutningen direkte imod Danske Regioners anbefalinger til bedre konkurrence på ambulancemarkedet. Det skriver Morten Jung og Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv i dette debatindlæg.

Se billederne: Redningsfolk knoklede i døgndrift efter sønderjysk jordskælv

mån, 23/01/2023 - 21:00
Masser af tilskadekomne og indespærrede, et afsporet tog, kollapsede huse og smadrede biler, der lå i en bunke helt op til 1. sals højde. Det var bare nogle få af de strabadser, der i weekenden udfordrede 150 redningsspecialister fra Italien, Frankrig, Tjekkiet og Aserbajdsjan. De mange redningsfolk var samlet til en stor katastrofeøvelse i Tinglev, hvor scenariet var et jordskælv.

Politifolk reddede ældre par ud fra røgfyldt hus

mån, 23/01/2023 - 18:00
Lørdag kl. 04.03 fik politi og brandvæsen en anmeldelse om, at der var ild i et hus på Gallevej i Horslunde. Da politiet som de første ankom, var der tæt røg i huset. Betjentene valgte at gå ind i huset, og her lokaliserede de et ældre par, som de fik reddet ud i fri luft. De blev tilset af ambulancepersonale på stedet, men var ikke umiddelbart kommet noget til.

Politiet tester elektriske patruljevogne

sön, 22/01/2023 - 18:00
Rigspolitiet har indkøbt 10 VW ID4 GTX patruljevogne, som skal fordeles i fire forskellige politikredse. Dermed søsættes et pilotforsøg med uniformerede elektriske patruljevogne, hvor erfaringerne med brugen af elbiler i beredskabet skal afdække muligheden for et grønnere alternativ til de dieseldrevne patruljevogne.

Fire lande deltager i stor beredskabsøvelse i Tinglev

lör, 21/01/2023 - 10:00
I denne weekend er redningsspecialister fra fire lande samlet i Tinglev for at træne under svære forhold. Det er Beredskabsstyrelsen, som er vært for den store katastrofeøvelse. Der deltager redningshold fra Frankrig, Italien, Tjekkiet og Aserbajdsjan samt omkring 150 figuranter og øvrige, der skal hjælpe med at afvikle og evaluere øvelsen.

Har indsat Danmarks første rekrutteringsambulance

fre, 20/01/2023 - 19:00
Der har tidligere været eksempler på ambulancer, der er blevet specialindrettet til uddannelsesformål, men en netop indsat ambulance i Region Sjælland er en nyskabelse: Det er Danmarks første rekrutteringsambulance. Ambulancen skal med rundt på uddannelsesmesser og til diverse arrangementer for at skaffe flere ambulancebehandlerelever.

Nabobrandvæsen vil ikke længere betale for 1-minutsberedskab i Ballerup

tors, 19/01/2023 - 19:30
Siden 1960’erne har brandstationen i Ballerup, der i dag indgår i Beredskab Øst, også dækket dele af de nuværende Egedal og Furesø kommuner. Men nu vil Frederiksborg Brand & Redning ikke længere betale for assistancen fra 1-minutsberedskabet i Ballerup. De ønsker i stedet, at stationens deltidsbrandfolk skal rykke ud. Det har Beredskab Øst dog afvist – de mener, at den løsning vil være ulovlig.

Kraftig stigning i sygefraværet hos Region Hovedstadens Akutberedskab

tis, 17/01/2023 - 18:00
På kun godt to år et det gennemsnitlige antal sygedage hos medarbejderne ved Region Hovedstadens Akutberedskab blevet mere end fordoblet. Med næsten 27 årlige sygedage pr. medarbejder er Akutberedskabet nu den enhed i regionen, der har det højeste sygefravær. Og fraværet er for højt, erkender Akutberedskabets direktør.

Arbejdet med revision af reglerne for udrykningskørsel er nu genoptaget

mån, 16/01/2023 - 10:00
En strid om, hvorvidt akuthjælpere på Langeland må køre udrykningskørsel, fik sidste år myndighederne til at iværksætte et eftersyn af reglerne på området. Arbejdet har ligget stille på grund af Folketingsvalget, men nu er det genoptaget. Myndighederne frygter dog, at mindre restriktive regler vil medføre et væld af ansøgninger fra bl.a. deltidsbrandfolk, følgeskadefirmaer og frivillige, og at det kan svække færdselssikkerheden.

Danskerne er blevet mere bekymrede for kriser, ulykker og katastrofer

sön, 15/01/2023 - 20:00
Befolkningens bekymring for at blive direkte påvirket af kriser, ulykker og katastrofer er vokset siden 2019. Størstedelen af befolkningen har dog også tillid til, at myndighederne vil hjælpe dem, hvis de bliver påvirket af en ulykke, krise eller katastrofe. Det viser en undersøgelse fra Beredskabsstyrelsen.

Skal 40 dage i fængsel for vold mod brandmand

sön, 15/01/2023 - 10:00
En 46-årig mand fra Favrskov er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel, efter at han under en brand for et års tid siden begik vold mod en brandmand samt hindrede politiets arbejde og satte sig til modværge, da politiet ville anholde ham. Manden var påvirket af både alkohol og medicin, og han fortalte under retssagen, at han ikke huskede meget fra aftenen.

International brandmandskonkurrence kommer til Danmark

lör, 14/01/2023 - 10:00
Til august vil den internationale brandmandskonkurrence FireFit Championships blive afholdt i Odense. FireFit Championships startede i 1994, og der afholdes hvert år en række konkurrencer i forskellige byer. I år sker det så også i Danmark, hvor konkurrencerne afvikles samtidigt med Danske Beredskabers årsmøde. Håbet er, at der dermed – for første gang – kommer danske deltagere.

Debat: Beslutning om begrænset udbud i Region Syd giver ingen mening

fre, 13/01/2023 - 17:00
Vi er rigtigt glade for, at ambulancekørslen i Trekantområdet sendes i udbud igen i 2025. Men vi begriber absolut ikke, hvorfor det ikke er hele regionens ambulancetjeneste, der sendes i udbud. Det giver for os ingen mening, når nu udbuddet alligevel skal laves og udformes. Det skriver formanden for Reddernes Landsklub og fællestillidsmanden for Responce i dette debatindlæg.

Sigtet for over 10 falske opkald til alarmcentralen

ons, 11/01/2023 - 20:00
Onsdag morgen ringede en 49-årig mand fra Vordingborg til alarmcentralen 112 – igen. Den 49-årige mand ringede denne gang for at anmelde, at der var brand, men i løbet af natten havde han ringet flere end 10 gange til alarmcentralen med forskellige anmeldelser, som der ikke var hold i. Nu er han blevet sigtet for overtrædelse af straffeloven.

Beredskabsstyrelsen donerer mobile opvarmningsenheder til Ukraine

mån, 09/01/2023 - 20:01
Beredskabsstyrelsen donerer og leverer 20 mobile fyr beregnet til opvarmning af bygninger og store telte til Ukraine. Donationen er finansieret af Udenrigsministeriet. Baggrunden for donationen er, at civilbefolkningen i Ukraine har et massivt og presserende behov for hjælp til at komme igennem den kolde vinter, efter at Rusland målrettet har ødelagt civil infrastruktur.

Fagforening: Nye akutbiler risikerer at ende med at samle støv i garagerne

sön, 08/01/2023 - 10:00
Det er godt, at regeringen og regionerne har fokus på den præhospitale indsats. Men der er stor risiko for, at de nye ambulancer og akutbiler ender med at stå og samle støv i garagerne. Sådan lyder det fra FOA, efter at regeringen har udmøntet 277 mio. kr. fra den nye akutpulje. FOA peger på den store mangel på reddere, og fagforeningen foreslår, at der i stedet indsættes flere sygetransportberedskaber.

Fransk operatør skal alligevel ikke drive de danske akutlægehelikoptere

tors, 05/01/2023 - 19:00
Det bliver alligevel ikke franske SAF Helicopteres, som skal drive de fire danske akutlægehelikoptere. Selskabet vandt ellers i første omgang regionernes udbud af opgaven, men efter et kaotisk forløb, hvor udbuddet flere gange måtte gå om, har regionerne nu valgt at tildele opgaven til den nuværende operatør, Norsk Luftambulanse. Men dermed går regionerne tilsyneladende også glip af en millionbesparelse.

Sidor