Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 28 minuter 21 sekunder sedan

Turne med bus skal skaffe flere hjerteløbere

tis, 26/09/2023 - 19:00
I de kommende uger vil en ”Sammen redder vi liv”-bus turnere rundt i landet og besøge udvalgte uddannelsesinstitutioner og grundejerforeninger for at give de studerende og medlemmer af grundejerforeningerne en introduktion til hjertelungeredning samt opfordre dem til at blive hjerteløbere. Det er led i et nyt initiativ fra Sundhedsstyrelsen og TrygFonden.

Tre beredskaber går sammen om at indkøbe ny vagtcentralsoftware

mån, 25/09/2023 - 20:00
Nordsjællands Brandvæsen, Sydøstjyllands Brandvæsen og Midtjysk Brand & Redning er gået sammen om et udbud på anskaffelse af ny vagtcentralsoftware. Kontrakten omfatter både leverance og efterfølgende service frem til 2030, og den anslåede værdi er 10 mio. kr. Ved at vælge samme løsning kan de tre beredskaber fremover skabe mere redundans gennem et tættere samarbejde ved f.eks. stor belastning.

Tyske beredskaber har assisteret 71 gange i Danmark i 2022

mån, 25/09/2023 - 10:00
Sidste år blev præhospitale beredskaber fra Tyskland i 71 tilfælde sendt til assistance i Region Syddanmark. Det er især akutlægehelikopteren i Niebüll, som der trækkes på, men også ambulancer fra Flensborg rykker ofte ud til Danmark. Oprettelsen af et ambulanceberedskab i Padborg har dog ført til færre tyske udrykninger.

Politifolk brugte pistoler til at aflive grise efter ulykke

sön, 24/09/2023 - 10:00
Tidligere på ugen udbrød der brand i en grisetransport på Østjyske Motorvej. Rundt omkring lastbilen og mellem de øvrige trafikanter løb der flere grise rundt på motorvejen. Af dyreetiske årsager besluttede Østjyllands Politi derfor at bistå med aflivningsopgaven, så politifolkene anvendte deres tjenestepistoler til at aflive flere grise på stedet.

Reddere: Regeringens udspil om lønløft er en provokation

lör, 23/09/2023 - 14:00
Ambulanceredderne er ikke en af de grupper, som regeringen vil give et ekstra lønløft. Men hos Reddernes Fagforening betegner man regeringens fravalg af redderne som en provokation. For ambulanceredderne er mindst lige så hårdt pressede som sosu’er, fængselsbetjente, pædagoger og sygeplejersker. Ambulanceområdet er faktisk så udsultet, at politikerne snart må vågne, mener foreningen.

Brandskader er blevet dobbelt så dyre

ons, 20/09/2023 - 20:00
Antallet af brande er faldet, men gennemsnitserstatningen efter brand er fordoblet de seneste 10 år. Udviklingen er blevet forstærket af høj inflation, der har sat sine spor i erstatningsstørrelserne. Materialer til genopbygning er blevet dyrere, håndværkere er blevet dyrere, og indbo er blevet dyrere at erstatte. I dag koster en gennemsnitlig brand 87.000 kr. i erstatning.

Budgetaftale: Region vil etablere en ny præhospital organisation

ons, 20/09/2023 - 09:00
Der skal etableres en særskilt præhospital organisation i Region Syddanmarks administration, og det sætter regionen nu 5 mio. kr. af til. Det er dog penge, som skal findes indenfor det eksisterende præhospitale budget. Det fremgår af en ny budgetaftale for 2024. Budgetaftalens eneste anden ændring på området er en mindre omlægning af regionens akutbil i Nørre Nebel.

Ambulancernes responstider i 2. kvartal 2023

mån, 18/09/2023 - 10:00
Ambulancernes responstider i 2. kvartal 2023 viser ikke markante udsving i forhold til1. kvartal. Generelt er ambulancerne blevet noget hurtigere, og især kan Region Hovedstaden notere flere ambulancer, som er fremme inden for 5 minutter. Også Region Syddanmark har fået bedre responstider indenfor alle de tidsintervaller, som der måles på. 

Østjyske hverdagshelte hædret af politiet

sön, 17/09/2023 - 22:00
Syv hverdagshelte fik i denne uge tildelt dusører og skulderklap på politigården i Aarhus for deres ekstraordinære indsats i forskellige sager, hvor de har hjulpet politiet eller folk i nød. Under dusørceremonien modtog de fremmødte takkebreve af politidirektør Kirsten Dyrman samt en dusør i form af et mindre beløb. 

Nu er kontrakten på fremtidig drift af SINE blevet tildelt – uden konkurrence

sön, 17/09/2023 - 15:00
Der er tale om en kæmpe kontrakt, der oprindeligt er blevet vurderet til en værdi på mellem 1,8 og 2,7 mia. kr. Det handler om kontrakten på den fremtidige drift af beredskabernes SINE-radionetværk, som har 45.000 brugere i Danmark. Nu har Rigspolitiet så tildelt kontrakten til den nuværende leverandør, Dansk Beredskabskommunikation A/S. Valget var dog ikke svært, for selskabet var den eneste byder på kontrakten.

Debat: Nye muligheder og perspektiver i Region Midtjylland

lör, 16/09/2023 - 10:00
Akutlægebiler er et vigtigt supplement til de primære ambulancer og akutbiler, men de skal også anvendes fornuftigt, for at det giver mening. Derfor roser Lars Borup, der er formand for Dansk Præhospital Selskab, i dette debatindlæg Region Midtjylland for beslutningen om at bringe akutlægebilerne i spil.  

Region vil spare 7 mio. kr. på det præhospitale beredskab

tors, 14/09/2023 - 20:00
Region Nordjylland vil spare 7 mio. kr. på det præhospitale beredskab. Pengene skal findes ved en såkaldt ”driftsoptimering”. Det har regionspolitikerne besluttet i en ny budgetaftale for 2024. Endvidere skal der gennemføres en stor analyse af det samlede præhospitale setup. Der afsættes dog også 2,5 mio. kr. til flere køretøjer til liggende sygetransport.

Danmark har nu 41 hjertesikre zoner

ons, 13/09/2023 - 20:00
Det er nu knap et år siden, at konceptet Hjertesikker Zone blev lanceret, og siden da er det lykkedes at få etableret 41 Hjertesikre Zoner i Danmark. En Hjertesikker Zone er et afgrænset område – f.eks. en virksomhed, en lufthavn, et fitnesscenter, et idrætsanlæg, et museum eller en grundejerforening – der har implementeret en række tiltag, som kan øge chancen for, at en person overlever et hjertestop i zonen.

Falck køber rettigheder til drone, som kan fremføre ambulanceredder

tis, 12/09/2023 - 20:00
Falck har indgået en aftale, som sikrer redningskoncernen forkøbsret til californiske Jump Aeros’ Pulse-drone. Dronen giver mulighed for at transportere kritisk medicin og sundhedsfagligt personale ud til patienter i yderområder. Baggrunden er, at Falck vurderer, at bemandede droner (eVTOL) rummer et stort potentiale.

Integration af it-systemer skal sikre bedre udnyttelse af ambulancerne

mån, 11/09/2023 - 10:00
Selv om landets ambulancer løbende krydser regionsgrænserne, så er der i dag kun et begrænset samarbejde mellem de fem regioners ambulancetjenester. Det gør, at ambulancer fra én region ofte kører tomme hjem fra et sygehus i en anden region, mens ambulancer fra en anden region kører samme rute med en patient. Det skal en integration mellem it-systemerne ændre på.

Kæmpe forskel på nedetiden hos de tre ambulancetjenester i Region Midtjylland

sön, 10/09/2023 - 20:00
I Region Midtjylland varetages ambulancekørslen af tre forskellige ambulanceoperatører. Men der er en kæmpe forskel på, om de tre tjenester er i stand til at bemande det aftalte antal ambulancer. Regionens egen ambulancetjeneste skiller sig ud med en markant højere nedetid end de to private operatører, Falck og Samsø Redningskorps.

Falck og Samariten mister store ambulancekontrakter i Stockholm

sön, 10/09/2023 - 10:00
I dag driver Falck 12 ambulancestationer i Stockholm, men Region Stockholm har nu besluttet at hjemtage al ambulancekørsel i regionen. Fremover skal regionens egen ambulanceoperatør derfor varetage opgaven. Det betyder, at Falck mister en kontrakt med en værdi på 300 mio. svenske kr. om året, mens Samariten mister en kontrakt på 220 mio. svenske kr.

Vil motivere sårbare borgere til at træde til med førstehjælp

lör, 09/09/2023 - 20:00
Udsatte borgere i Danmark har lavere førstehjælpskompetencer end resten af befolkningen – samtidig har de et større behov for førstehjælp. Derfor har Røde Kors udviklet nyt materiale, som skal motivere mennesker, som ikke har mulighed for at deltage i ordinære førstehjælpskurser på grund af fysisk helbred eller psykiske udfordringer, til at give førstehjælp, når der er brug for det.

Afsætter penge til en ekstra akutbil

lör, 09/09/2023 - 11:00
Region Hovedstaden har i en ny budgetaftale afsat 2,2 mio. kr. i 2024 og derefter 3,8 mio. kr. om året til en ny akutbil. Der er ikke besluttet en fast placering, men akutbilen skal indsættes der, hvor behovet er størst – oftest i Nordsjælland. Målet er at få reduceret responstiderne, som er under pres.

Svensk ambulanceoperatør bød på kontrakt i Region Hovedstaden

tors, 07/09/2023 - 20:00
For nyligt vandt Falck kontrakten på liggende sygetransport i Region Hovedstaden efter et udbud. Men Falck var ikke den eneste operatør, som afgav tilbud: Også den svenske ambulanceoperatør PreMedic er interesseret i det danske marked og afgav et tilbud, således at regionen kunne vælge mellem to tilbud og et kontrolbud.

Sidor