Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark

Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark
Beredskabets netavis
Uppdaterad: 52 minuter 33 sekunder sedan

Kolding Kommune køber grund til ny brandstation

ons, 31/05/2023 - 20:00
Trods protester fra de lokale deltidsbrandfolk har Kolding Kommune valgt at gå videre med købet af en 8.500 m2 stor grund, hvor der skal bygges en ny brandstation til 44 mio. kr. Brandfolkene frygter, at størstedelen af dem må forlade beredskabet, fordi de ikke kan nå rettidigt frem til den nye station. Men kommunen mener, at placeringen er den bedst mulige.

Reddere tvivler på at ny lægevagtsordning kan hænge sammen

tis, 30/05/2023 - 21:00
Næste år vil ambulancereddere få en central rolle i Region Midtjyllands lægevagt. Sammen med sygeplejersker skal de nemlig varetage hjemmebesøgene om natten. Men 10 pct. af ambulancestillingerne i regionen er i øjeblikket ubesatte, og derfor tvivler Reddernes Fagforening på, at den nye ordning kan gennemføres uden at gå på kompromis med reddernes arbejdsmiljø.

Afsætter 3,2 mio. kr. til unge i beredskabet

mån, 29/05/2023 - 10:00
Landsorganisationen Unge i Beredskabet, der siden 2018 har samlet og varetaget arbejdet med ungdomsbrandkorps med særligt fokus på at skabe fællesskab og samfundsansvar for de unge, får en stor stigning i den årlige bevilling. I dag får organisationen 2 mio. kr. om året, men i perioden 2024-2029 øges tilskuddet til 3,2 mio. kr.

Lønstrukturkomitéen: Ambulanceredderne får for meget i løn

fre, 26/05/2023 - 20:00
Ambulanceredderne i Danmark får for meget i løn. Faktisk ligger redderne tæt på toppen af listen over faggrupper, der tjener en timeløn, som er for høj. Det fremgår af et lækket udkast til en ny rapport fra Lønstrukturkomitéen, som blev nedsat efter sygeplejerskekonflikten. Komitéen har sammenlignet forskellige faggruppers faktiske løn og en teoretisk løn baseret på deres ledelsesansvar, erhvervserfaring og uddannelse.

Ambulancereddere skal overtage hjemmebesøg fra lægevagt

tors, 25/05/2023 - 18:00
Den 1. marts 2024 overtager Region Midtjylland driften af regionens lægevagtsordning i tidsrummet kl. 23-08. Det vil fortsat være speciallæger i almen medicin, som tager imod opkald og varetager visitationsopgaven om natten, men sygebesøg i hjemmet vil blive udført af paramedicinere, erfarent ambulancepersonale eller erfarne sygeplejersker.

Region hjemtager vagtcentralsdrift før tid

ons, 24/05/2023 - 21:00
Falck og Region Sjælland er blevet enige om, at den tekniske disponering på regionens AMK-vagtcentral hjemtages med virkning fra 1. august 2023. Egentlig skulle det først være sket, når en ny ambulancekontrakt - og en omstrukturering af det præhospitale beredskab - træder i kraft i 2024. Parterne er imidlertid enige om, at en tidlig hjemtagning reducerer risikoen for problemer i forbindelse med overgangen til et nyt disponeringssystem.

Indsættelse af ambulancefly vil koste op til 19 mio. kr. om året

tis, 23/05/2023 - 18:00
Når bornholmske patienter skal transporteres liggende til behandling på Sjælland, så giver det en helt særlig udfordring, hvor en ambulance fra Bornholm sejler med færgen til Ystad i Sverige, og dér overføres patienten til en ambulance, der er kørt fra Sjælland til Ystad. Men beregninger viser, at indsættelsen af et ambulancefly med én daglig afgang vil koste op til 19 mio. kr.

Efter protester fra brandfolk: Planer om ny brandstation sættes på pause

sön, 21/05/2023 - 13:00
Om godt to år skal Falck fraflytte den nuværende brand- og redningsstation i Kolding. Kommunen har arbejdet med planer om at bygge en ny brandstation til over 40 mio. kr. i byens nordvestlige del. Men efter protester fra deltidsbrandfolkene er de planer nu – i hvert fald midlertidigt – sat på pause. Brandfolkene mener nemlig, at mange af dem ikke kan nå rettidigt frem til den nye station.

Vil forbyde brug af brandslukningsskum med PFAS på øvelsespladser

tors, 18/05/2023 - 11:00
Fra årsskiftet vil det blive forbudt at anvende brandslukningsskum, der indeholder PFAS, på øvelsespladser i Danmark. Det lægger Miljøministeriet op til i en ny bekendtgørelse. Der er også et forbud på vej i EU-regi, men de nye danske regler skal dække perioden frem til EU-reglerne kan træde i kraft.

Ny vejledning om brandsikring af større oplag af litiumionbatterier

tis, 16/05/2023 - 19:00
I takt med en stigende anvendelse af litiumionbatterier er der opstået en øget efterspørgsel på information om brandsikring af batteritypen ved større oplag og anlæg. En ny vejledning fra Beredskabsstyrelsen sætter fokus på, hvornår litiumionbatterier i større oplag og i større energilagringsenheder, de såkaldte BESS (Battery Energy Storage Systems), skal betragtes som et brandfarligt oplag.

Kun 64 pct. modtog ny mobilvarsling

mån, 15/05/2023 - 21:00
64 pct. af befolkningen modtog en test-advarsel via S!RENEN på deres mobiltelefon under den landsdækkende test den 3. maj 2023. Det viser en undersøgelse, som Megafon har udført for Beredskabsstyrelsen. Den lave andel af modtagere tyder på problemer på mobiltelefonerne, for hele 99 pct. af de såkaldte celler, der sidder på telemasterne, afsendte rent faktisk test-advarslen.

Stjal brandkøretøj med bådtrailer

mån, 15/05/2023 - 19:00
11 minutter. Så lang tid nåede en 36-årig mand søndag at sidde bag rattet i et brandkøretøj med bådtrailer, som han havde stjålet på Thisted Havn. Den 36-årige var påvirket af både narko og spiritus, da han stjal køretøjet, som holdt på havnen, mens brandfolkene fra Nordjyllands Beredskab var på en anden opgave. En hjælpsom borger sørgede dog for, at den 36-årige hurtigt blev pågrebet.

Hædret for forsøg på at redde kvinde, der var sprunget ud fra Storstrømsbroen

sön, 14/05/2023 - 09:00
En dag i september var tre mænd på arbejde på den nye Storstrømsbro, hvor de sejlede ansatte til og fra pylonerne, der var under konstruktion. Pludselig hørte de over radioen, at en person var sprunget i vandet fra Storstrømsbroen, og nu er de blevet hædret af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for deres efterfølgende redningsindsats.

Velbesøgt temadag om fremtidens uddannelse af ambulancebehandlere

tors, 11/05/2023 - 20:00
Hobro dannede i forrige uge rammen om en temadag – den første af sin art i Nordjylland. Temadagen samlede alle involverede i uddannelsen af ambulancebehandlere i Nordjylland for at tale om, hvordan uddannelsen kan gøres endnu bedre. Mere end 70 deltog i temadagen, som var arrangeret af Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland i samarbejde med PreMed og Rybners.

Seks medarbejdere afskediget efter uautoriserede opslag i ambulancejournal

tis, 09/05/2023 - 21:00
Efter sagen med den 13-årige pige fra Vestsjælland, der for knap en måned siden blev udsat for bortførelse og alvorlige overgreb, blev der i hendes ambulancejournal – Præhospital Patient Journal (PPJ) – lavet en del opslag, som vakte mistanke hos Region Hovedstaden. Nu har regionen afskediget seks medarbejdere.

Falck gør klar til at indsætte 56 nye køretøjer i Region Sjælland

mån, 08/05/2023 - 20:00
Når Falcks nye ambulancekontrakt med Region Sjælland træder i kraft den 1. februar 2024, så kan Region Sjællands borgere se frem til i alt 40 nye ambulancer, to specialambulancer samt 14 køretøjer til liggende patienttransport. De nye køretøjer er af mærket MAN, og de første køretøjer forventes leveret til Danmark i slutningen af maj 2023.

Nyt nordjysk ambulance-setup: Økonomien ser ud til at holde

lör, 06/05/2023 - 20:00
Sidste år hjemtog Region Nordjylland 60 pct. af ambulancekørslen, mens de sidste 40 pct. overgik til den nye operatør PreMed. De økonomiske forudsætninger bag det nye setup ser ud til at holde, og faktisk har regionen brugt 5 mio. kr. mindre end ventet. Leje af ambulancestationerne er dog blevet dyrere, men har placerer regionen størstedelen af ansvaret hos Falck, der også kritiseres for en dårlig varetagelse af rollen som udlejer af stationerne.

Politijagt efter at ambulance forsvandt fra Falck-station

tors, 04/05/2023 - 11:00
Flere politipatruljer blev onsdag eftermiddag alarmeret, efter at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kl. 15 fik en anmeldelse om, at en ukendt mand netop havde stjålet en ambulance fra Falck-stationen i Nakskov og nu var på vej nordpå. Ambulancen – der dog ikke kørte med udrykning – blev standset i Nørreballe, men føreren blev noget overrasket over postyret.

Nye regler i udrykningsbekendtgørelsen førte til frifindelse af politifolk

ons, 03/05/2023 - 20:00
I 2021 blev der indført en ny bestemmelse i udrykningsbekendtgørelsen, som giver politiet mulighed for at overtræde færdselsloven, selv om der ikke er tale om udrykningskørsel. I 2022 har det i to tilfælde ført til, at der ikke er rejst straffesag mod politifolk. I en række andre sager er politifolk dog blevet straffet for overtrædelser, særligt hastighedsoverskridelser, hvor betingelserne for udrykningskørsel ikke var opfyldt.

Onsdag testes nyt mobilbaseret varslingssystem for første gang

tis, 02/05/2023 - 10:00
Når landets varslingssirener onsdag kl. 12 lyder som led i den årlige test, så bliver de for første gang suppleret af en besked på alle tændte mobiltelefoner. Det nye mobilbaserede varslingssystem, der har fået navnet S!RENEN, er nemlig blevet sat i drift, og dermed kan varslinger fremover bringes direkte på telefonerne.

Sidor