Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Felmeddelande

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given i theme_image_formatter() (rad 605 av /home/qevmewit/public_html/modules/image/image.field.inc).

januari 2020

SOS missbrukas - ringde ambulans i brist på taxi

12 januari 2020 - 12:41
0 kommentar/er

En tredjedel av alla samtal som rings till nödnumret 112 behöver inte hjälp, och vissa kan vara rent missbruk.

Och det här får speciellt allvarliga konsekvenser över storhelger när nödnumret är som mest belastat, eftersom det då tar längre tid för dem som verkligen behöver hjälp.

Therese Ledel är gruppchef för SOS i Växjö där Blekinge ingår. Hon berättar att folk kan ringa efter ambulans när de inte får tag på taxi.

Åkte snålskjuts med ambulans – från Mölndal till Halmstad

08 januari 2020 - 00:21
0 kommentar/er

En patient på akuten i Mölndal fick en gratis hemfärd till Halmstad med ambulans beviljad av SOS Alarm. Något som fick ambulanspersonalen att höja på ögonbrynen då det handlar om en resa på 27 mil som tog fyra timmar.

Det var i november 2018 som en man kontaktade SOS när han låg på akuten i Mölndal. Han ville åka hem och menade att han inte hade några pengar och att hans enda körbara kompis ville ha betalt.

Mannen fick tummen upp från SOS och ambulanspersonal skickades dit från Falkenberg.

Vilt största faran för ambulansen

08 januari 2020 - 00:16
0 kommentar/er

Under måndagsmorgonen den 16 December var en ambulans inblandad i en dödsolycka efter att ha kört på en hjort i Åtvidaberg.

Föraren avled och hans kollega fick föras till sjukhus efter att en ambulans krockat med en hjort under måndagsmorgonen.

Olyckan skedde vid 05.30-tiden på riksväg 35 i höjd med Grebo i Åtvidabergs kommun.

– Hjorten kom in genom vindrutan under kollisionen och därefter körde ambulansen i diket, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Flera attacker mot blåljuspersonal

08 januari 2020 - 00:13
0 kommentar/er

Tiden innan nyår innebär stora problem med fyrverkerier för blåljuspersonal. Den 31 December blev polis och räddningstjänst beskjutna med fyrverkeripjäser på flera håll i landet.

– Vi har fått in flera samtal gällande raketskjutning i Kristianstad. Det började så pass tidigt som vid 18-tiden och pågick ända fram till sena kvällen. Tre personer har omhändertagits, och en pojke har körts hem till sina vårdnadshavare av en polispatrull, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i Skåne.