Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Flera attacker mot blåljuspersonal

Tid att läsa
1minut
Läst

Flera attacker mot blåljuspersonal

08 januari 2020 - 00:13
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Tiden innan nyår innebär stora problem med fyrverkerier för blåljuspersonal. Den 31 December blev polis och räddningstjänst beskjutna med fyrverkeripjäser på flera håll i landet.

– Vi har fått in flera samtal gällande raketskjutning i Kristianstad. Det började så pass tidigt som vid 18-tiden och pågick ända fram till sena kvällen. Tre personer har omhändertagits, och en pojke har körts hem till sina vårdnadshavare av en polispatrull, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i Skåne.

Under måndagskvällen var polis och räddningstjänst upptagna med fyrverkeribeskjutning på flera håll. I Kristianstad fick polisen rycka ut för tredje kvällen i rad på larm om skjutningar med fyrverkeripjäser.

Och i Landskrona utbröt en brand på en förskola efter att ungdomar skjutit raketer. När räddningstjänsten kom till platsen blev de beskjutna med fyrverkerier och tvingades vänta in polisen för att kunna släcka branden.

– Vi tvingas använda en lätt säkrad buss för att kunna köra fram och eskortera räddningstjänsten till den här förskolan.

När de skjuter med fyrverkerier, hur pass farligt är det?

– Det är jättefarligt, det kan bli riktigt allvarliga skador, säger Patric Fors.

I Örebro besköts polis med raketer och fick smällare kastade mot sig efter att en fotbollsmatch avbrutits. Hundratals supportrar hade stormat plan under en ungdomscup och då blev det stökigt, säger Lars Hedelin, vid Örebropolisen.

– Vi föste ut de här åskådarna som hade stormat planen, och där ute uppstod tumult där det kastades bangers och pyroteknik på polispatrullerna då, säger han.

https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=11067&artikel=7376846

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot