Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

maj 2019

Två ambulanshelikoptrar i drift från och med 15 maj

18 maj 2019 - 14:30
0 kommentar/er

Med start 15 maj fram till och med 15 september finns två ambulanshelikoptrar i länet redo att ta uppdrag. Övriga delar av året finns endast en.

Region Stockholm förstärker varje år med en extra helikopter under sommarperioden för att möta upp kapacitetsmässigt när allt fler länsinvånare vistas ute och i skärgårdskommunerna.

Driftstider sommarhelikopter

Den ordinarie ambulanshelikoptern är i drift dygnet runt, året runt. Den extra sommarhelikoptern har följande driftstider:

Jämtland polisanmäler privat sjukvårdsförening

18 maj 2019 - 14:26
0 kommentar/er

En ekonomisk förening som bedrivit sjukvård vid evenemang polisanmäls nu av Region Jämtland Härjedalen. Regionens utredning pekar på en rad oegentligheter.

Regiondirektör Hans Svensson fick i mars i år kännedom om att anställda i regionens akutsjukvård systematiskt hämtat ut sjukvårdsutrustning och läkemedel som sedan har använts i privat verksamhet i en ekonomisk förening. Det ska bland annat handla om arbetskläder, kommunikationsutrustning, förbrukningsmaterial samt narkotikaklassade läkemedel.

En trio från Lund blev svenska mästare i ambulanssjukvård

18 maj 2019 - 14:23
0 kommentar/er

Vartannat år genomförs SM i ambulanssjukvård i regi av Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor. Tävlingen var i Stockholm och sex lag tävlade om priset i år.

– Först var det två ganska vanliga case som vi möter nästan dagligen, ett med en man som fått hjärtstopp och ett med ett barn som blivit påkört när det var ute och cyklade, berättar Cornelia Myrkrans, ambulanssjuksköterska i det vinnande Lundalaget.

Region Skåne söker dansk hjälp för helikopterköp

18 maj 2019 - 14:18
0 kommentar/er

Skåne har länge stått utan ambulanshelikoptrar och ambulansflyg. Nu kan en ändring vara på gång. Region Skåne hoppas få med sig grannregionerna Blekinge och Kronoberg på en gemensam helikoptersatsning. Även danska Region Hovedstaden anmäler intresse.

I fjol somras beslöt Region Skånes dåvarande rödgröna styre att låna ut 92 miljoner kronor så att 21 svenska landsting gemensamt skulle kunna köpa sex ambulansflygplan till tre baser i Göteborg, Stockholm och Umeå.

Brist på ambulanser äventyrade barns liv

03 maj 2019 - 01:12
0 kommentar/er

När en tvåårig flicka i Kungsbackaområdet i början av april insjuknade allvarligt var en ambulansenhet i Varberg den närmaste ambulansen som kunde ta uppdraget, som hade högsta prioritet.

Framkörningstiden på 30 minuter var för lång för ett blåljusuppdrag. "Nu hade vi tur men nästa gång kanske vi inte har det", skriver ambulanspersonalen i en avvikelserapport från Region Halland.