Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Finlands största privata ambulansoperatör etablerar sig i Danmark

Tid att läsa
1minut
Läst

Finlands största privata ambulansoperatör etablerar sig i Danmark

21 februari 2020 - 11:57
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Den finska ambulansoperatören 9Lives har blivit majoritetsägare i det danska företaget PreMed, som hittills främst har sålt utrustning och hjälpmedel för brand- och räddningstjänster. Målet med nya PreMed är att komma in på den danska marknaden för upphandlad ambulanssjukvård.

9Lives är den största privata ambulansoperatören i Finland och företaget driver 50 ambulanser fördelat på 20 stationer. Företaget har 350 anställda och en årlig omsättning på 175 miljoner svenska kronor. Fram till 2018 ägdes 9Lives av danska Falck, som sedan sålde företaget tillbaka till den lokala ledningen.

Nu har 9Lives tagit över 51% av det danska företaget PreMed. PreMed grundades 2018 och företagets huvudsakliga verksamhet är försäljning av utrustning och hjälpmedel för brand- och räddningstjänster. Dessutom har PreMed bland annat deltagit i ett anbud för drift av paramedicinska akutbilar i Region Nordjylland 2018.

Enligt PreMed är målet nu att företaget ska gå in på den danska marknaden för upphandlad ambualnssjukvård, där ett antal kontrakt kommer att läggas ut på anbud under de kommande åren.

Tidpunkten är helt rätt
- Vi är oerhört glada över att ha sålt majoriteten av PreMed till 9Lives, eftersom vi länge letat efter rätt partner för att hjälpa till att utveckla och genomföra våra strategiska tillväxtplaner. Ambulansservice är vårt fokusområde, men det finns också god synergi mellan de andra affärsområdena där 9Lives är etablerat och där PreMed vill etablera sig. Ambulanstjänsten i Danmark utvecklas snabbt och konkurrensen i området kommer att öka i framtiden. Det är därför tiden är rätt, säger Anders Vikke, VD för PreMed.

Med den nya ägarstrukturen kommer PreMed att ägas till 51 procent av 9Lives. Den tidigare majoritetsägaren, Storm & Vikke Holding, äger 39 procent, medan svenska Kronohage Invest AB äger de sista 10 procenten.

https://www.beredskabsinfo.dk/praehospital/finlands-stoerste-private-ambulanceoperatoer-vil-koere-ambulancer-i-danmark/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot