Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Låg i elva timmar på akuten i Lund utan vård – dog ett dygn senare

Tid att läsa
mindre än
1 minut
Läst

Låg i elva timmar på akuten i Lund utan vård – dog ett dygn senare

16 juni 2018 - 11:03
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

I elva timmar blev den 90-årige mannen liggande i en korridor på akuten i Lund utan varken mat eller dryck. När ingen vårdplats gick att få fram flyttades han till sjukhuset i Kristianstad där han strax senare avled.

Den 90-årige mannen kom in med ambulans till akutmottagningen på SUS i Lund i februari 2016. Vid ett fall i hemmet hade mannen slagit i huvud, hand och arm och vårdpersonalen misstänkte även att mannen drabbats av lunginflammation.

Läkaren beslutade att mannen skulle läggas in på vårdavdelning, men då det inte fanns några lediga vårdplatser blev han kvar på akuten. Där blev han liggande i en korridor från klockan nio på morgonen till kvart över åtta på kvällen.

Under vistelsen på akuten fick han hjälp att vända sig i sängen en gång, men i övrigt har inga andra omvårdnadsinsatser erbjudits patienten. Det finns heller inga journalanteckningar på att mannen fått mat eller dryck.

Efter elva timmar på akuten blev mannen förd med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad. Det saknas dock dokumentation om överflyttningen och rapport till det mottagande sjukhuset.

När 90-åringen kom till sjukhuset till Kristianstad försämrades hans tillstånd. Följande dag avled mannen i samband med ett hjärtstopp.

Läs mer på:https://www.sydsvenskan.se/2018-06-16/lag-i-elva-timmar-pa-akuten-utan-vard-dog-ett-dygn-senare