Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

januari 2019

69 miljoner ska sparas inom sjukvården i Dalarna

29 januari 2019 - 21:31
0 kommentar/er

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Dalarna hade sammanträde på onsdagen och berättade även att den nya politiska ledningen nu använder ett mer offensivt arbetssätt för att nå ett acceptabelt resultat. Men oppositionen är oroad.

– Jag är väldigt oroad över att man lägger ett sådant stort sparpaket helt utan konsekvensanalys. Nu bestämmer man först vad man ska spara på och sen tänker man att man framöver ska återkomma med vad det här får för konsekvenser, säger oppositionsrådet Elin Norén (S).

Här är Dalarnas nya jätteambulans – tar fyra patienter samtidigt

29 januari 2019 - 21:25
0 kommentar/er

Ambulanssjukvården i Dalarna har en ny ambulans med plats för fyra patienter samtidigt. Den ska främst användas för icke akuta transporter, men ska också användas vid större olyckor med flera skadade.

Den nya ambulansen som nu rullar på vägarna i Dalarna har plats för fyra patienter, två liggande och två sittande. Den har redan gjort några resor mellan Dalarna och Uppsala för icke akuta transporter av patienter till Akademiska sjukhuset.

Polis, ambulans och räddningspersonal stärker relationer med unga i Biskopsgården

19 januari 2019 - 11:43
0 kommentar/er

Nu får ungdomar i Biskopsgården chansen att ställa sina frågor till olika blåljusyrken. Under andra halvan av januari genomförs PAR, en satsning där polis, ambulans och räddningspersonal träffar ungdomar för att skapa och stärka relationer.

PAR står för Polis, Ambulans och Räddningstjänst i samarbete med Västtrafik. I slutet av januari bjuder man in ungdomar i årskurs 8 från olika skolor i Biskopsgården till Lundby brandstation. Syftet är att öka förståelse och skapa tillit mellan ungdomar och blåljuspersonal.

Ambulanspersonal rånades av pistolman

19 januari 2019 - 11:41
0 kommentar/er

En ambulans rånades under fredagskvällen i Kungsör av en pistolbeväpnad man efter att ha lurats med ett falsklarm.

Vid 21.06 fick vi ett nödlarm från en ambulans och när vi kom till platsen visade det sig att en kille hade ringt sjukvården och uppgett att hans mamma hade hjärtfel, men när ambulansen kom till platsen möttes de av en kille med pistol utanför porten, säger Sanja Vukicevic, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Mannen, som var klädd i svart, tvingade till sig personalens sjukvårdsväska.

Tre län kan få dela på ambulanshelikopter

08 januari 2019 - 20:23
0 kommentar/er

Det finns behov av en ambulanshelikopter i sydöstra sjukvårdsregionen. Nu ska kostnader och placering utredas vidare.

Frågan om att låta regionerna i Kalmar, Jönköping och Östergötland dela på en ambulanshelikopter väcktes i våras och en första utredning tillsattes. Den visar att det skulle gå att göra avsevärda tidsvinster för patienttransporter med en helikopter, eftersom avstånden är långa och vägstandarden dålig på sina håll.

Ambulans vandaliserades

08 januari 2019 - 20:18
0 kommentar/er

En ambulans vandaliserades medan personalen var inne hos en patient i Nynäshamn.

Patienten tvingades därefter vänta på en ny ambulans innan denne kunde föras till sjukhus.

– Det är fullständigt oacceptabelt, säger Uno Lundberg, vd för Falck Emergency i Sverige.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som en ambulans i Nynäshamn vandaliserades. Medan ambulansförarna var inne hos en patient slogs två sidorutor sönder, vilket gjorde ambulansen obrukbar.