Välkommen till Ambulansforum AMBULANSFORUM
Nätverk för prehospital akutsjukvård


Välkommen till Ambulansforum

Du besöker just nu ett forum vars syfte är att vara ett nätverk för den prehospitala akutsjukvården i Sverige.

Vår målsättning för framtidens ambulanssjukvård är att:

  • Den integreras med övrig akutsjukvård
  • Den bedrivs med patientens vårdbehov som ledstjärna, i en nära och positiv samverkan med räddningstjänsten, polisen, SOS Alarm och övriga aktörer som finns med i det prehospitala omhändertagandet.
  • Den kompletteras med ett nationellt system med anestesiläkare och/eller anestesisjuksköterskor i ambulanshelikoptrar/akutbilar.
  • Den utvecklar ett nära samarbete med Socialstyrelsen, universitet och högskolor och leverantörer för att trygga en god kompetens och för forskning och utvecklingsprojekt.

Ambulansforum startades i början av februari 97 och vår ambition är alltid betydligt högre än innehållet i forumet. I Ambulansforum hittar Du tidningen Prehospital AkutMedicin (PAM). Redaktionens målsättning är att tidningen skall ligga i frontlinjen för den prehospitala akutsjukvården. Vi hoppas också att Du som besökare är med och stimulerar till denna utveckling. Tips, råd, artiklar, länkar m.m. tar vi varmt emot. I tidningen kan Du följa nyheterna inom ambulansutvecklingen. Här finns också möjlighet att få publicera debattinlägg, artiklar och forskningsrapporter.

För att tidningen PAM skall vara ett levande verktyg för åsiktsutbyte behövs också Din röst och Dina åsikter. Det är hos oss Din åsikt får en nationell spridning. Du är självklart skyddad av svensk grundlag som uppgiftslämnare - enligt tryckfrihetsförordningen får ingen myndighet eller offentlig organisation fråga efter källan till en uppgift. Ingen (web)redaktör får enligt grundlagen avslöja vem som meddelat en uppgift. PAM värnar om Din rätt att fritt uttrycka Din åsikt och skyddar Din rätt att vara anonym.

Missa inte heller ett besök hos ambulanssjukvårdens leverantörer och samverkande organisationer. Här finns många goda tips att få. Eller vill Du kanske söka eller förmedla jobb via vår sektion för arbetsmarknad? Vi arbetar också med en sektion för interaktiv utbildning. Mer om detta kommer senare. Skulle Du trots allt vilja veta ännu mer, presenterar vi också intressanta länkar till andra sajter som skriver om prehospital akutsjukvård.

Egentligen var vår grundidé att göra en elektronisk tidning, men under utvecklingen av forumet upptäckte vi att Internet ger så mycket mer. Tekniken är ganska ny och också våra kunskaper om den, men vi är helt säkra på att detta är framtidens sätt att förmedla både kunskap och information. Här ju öppet dygnet runt, året runt. Du kommer hit precis när Du vill. Får vi reda på en nyhet skall Du förhoppningsvis kunna läsa om den några timmar efter. Snabbt, enkelt, intressant, interaktivt och informativt är möjligheter med Internet som media.

Slutligen önskar vi Dig varmt välkommen till Ambulansforum och hoppas att Du stannar riktigt länge hos oss. Om Du vill, hoppas vi att Du inte glömmer att lägga vår adress bland Dina favoriter. Vi vill ju gärna att Du snabbt och enkelt kan komma tillbaka till oss.

Har du frågor, synpunkter, vill berömma eller skälla ut oss, får Du gärna skriva.