media

Här prata vi om allt möjligt, även sådant som inte har med prehospital sjukvård att göra. Här kan ingen tråd gå Off Topic och låses inte.

Moderator: ambus

Användarvisningsbild
ohlstedt
Inlägg: 272
Blev medlem: 28/10 2005 7:52
Ort: Västerås

media

Inlägg av ohlstedt » 26/7 2009 13:38

Vad har ni för erfarenheter av media på olycksplattser etc? tycker ni att de e för närgångna? att de visar bilder de ej borde visa? jobbigt att hamna i tidningen ibland?
Grovplåtslagare, USK, Sjuksköterska, Ambulanssjuksköterska, AMLS, PS

Användarvisningsbild
Gosta
Inlägg: 237
Blev medlem: 24/8 2005 17:43
Ort: Sydney

Re: media

Inlägg av Gosta » 23/8 2009 1:18

ohlstedt skrev:Vad har ni för erfarenheter av media på olycksplattser etc? tycker ni att de e för närgångna? att de visar bilder de ej borde visa? jobbigt att hamna i tidningen ibland?

Jo, det kan vara jobbigt, men kan samtidigt fylla en viktig funktion i samhället.
Jag arbetade ett tag som Media Officer i Ambulance Service of NSW. Mitt ansvar var då att representera organisationen vid offentliga situationer, olyckor, katastrofer, med mera och att vara media liaison. Detta betydde att en relation till mediarepresentanter kunde byggas upp, närgången uppmarksamhet som kunde hindra eller försvåra behandling och störa patienter kunde undvikas. Ibland inträffade det att jag kom först till olycksplatsen, eller enda IC kvalificerad, och fick då ta av mig media västen och arbeta som IC Paramedic tills det kunde lämnas över.
En intressant relation till både polis och brandkår existerade och det var lite tävling om mediauppmärksamheten. Det brukade ofta vara en rep från varje organisation på de större olyckorna. Mitt jobb var ofta att korrigera felaktig information som någon av de andra gått ut med för att ha något att säga till pressen.
Jag tror det är en god sak att ha en pressansvarig ambulansorganisationsrepresentant vid större situationer. Då vet man vem som skall hålla presskonferens och det blir lättare att kontrollera informationen till gagn för inblandade och för själva informationens skull. Utan denna kontroll kan det lätt bli så att rykten springer iväg och blir svåra att stoppa.
Hälsningar,
Gösta
Intensive Care Paramedic
Public Health Officer

Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity.

Novisen
Inlägg: 1630
Blev medlem: 17/10 2004 20:26
Ort: Norrland

Re: media

Inlägg av Novisen » 25/8 2009 18:28

Vi har bestämt att vi alltid ska försöka skriva ett pressmedelande inom 30minuter efter olyckor där vi samverkat. Tidningarna har sedan ett direktnummer som de kan ringa om de är intresserade.
Specialist anestesi och ambulans

Skriv svar