C-uppsats som handlar om dementa patienters smärta

Här publicerar Du själv uppsatser, fördjupningsarbeten, föreläsningar m m.

Moderator: Novisen

Skriv svar
Mattek

C-uppsats som handlar om dementa patienters smärta

Inlägg av Mattek » 15/3 2008 12:58

Den dementa patientens smärta – så kan ambulanssjuksköterskan bedöma och lindra den

En C-uppsats som skrevs under vår specialistutbildningen till ambulanssjuksköterska på Högskolan i Kalmar 2007/ Mattias Karlsson & Niclas Karlsson
Bilagor
urn_nbn_se_hik_diva-49-2__fulltext.pdf
(373.16 KiB) Nerladdad 1373 gånger

aceofspades

Inlägg av aceofspades » 14/4 2008 18:42

Jag har läst den och tycker att den är toppen. Har själv tagit till mig av det ni skrivit och det brukar poppa upp en del varje gång jag hämtar en patient på demensavdelning.
Bara en liten fråga offtopic.
Såg på ert företags hemsida att ni är ganska lika. :wink:
Blir inte det lite förvirrande för patienterna om ni skulle jobba ihop under passen? Vilka reaktioner har ni fått?

Mattek

Angående vår slående "likhet"

Inlägg av Mattek » 16/4 2008 13:14

Som du säkert listat ut är vi enäggstvillingar :D . Vi bemannar samma ambulans två dygn var tredje vecka och det är riktigt roligt faktiskt. När vi kommer hem till patienter och deras anhöriga så brukar de titta lite förvånat på oss och ibland tar de sig "mod" att fråga om vi är tvillingar. Sen kan man ju alltid fundera över om det inte kan göra "förvirrade" patienter ännu mer förvirrade men det har jag inte märkt något av. Som tur är är det bara en av oss som vårdar patienten på väg till vårdinrättningen.

Det var roligt att du läst vår uppsats och att du hittade lite intressanta saker i den. Det var svårt att hitta artiklar och forskning som var riktad till just omvårdnaden av dementa patienter i ambulanssjukvården.

Arbeta lugnt i sjukvårdsvärlden
MVH Mattias och Niclas

aceofspades

Inlägg av aceofspades » 17/4 2008 11:29

Det här med dementas förmåga att förmedla smärta och sjukdomssymtom är ju alltid ett problem, och som man ganska ofta ställs inför. Roligt att ni valde detta ämne utifrån ambulanssjukvårdens perspektiv.

Blåa på!

Åsa

Inlägg av Åsa » 27/10 2008 16:01

Hej Twins!
Fasen vilken bra uppsats. Har haft massa nytta av den. Hörde kollegan att ni fått avlösning västerifrån under sommaren. Kvinnligt besök nästa år?

Mattek

Tack för de snälla orden

Inlägg av Mattek » 27/10 2008 16:36

Tjena Åsa.
Ja vi hade förstärkning från Västkusten i sommar. Jag arbetade några pass med honom och det var trevligt. Klart du är välkommen till östkusten nästa sommar. Vi skall köra en lite "utbildning" i ämnet smärtskattning hos dementa för våra kollegor under November månad.

Användarvisningsbild
Bigmann
Inlägg: 1
Blev medlem: 12/1 2015 13:49

Re: C-uppsats som handlar om dementa patienters smärta

Inlägg av Bigmann » 12/1 2015 13:54

Hola
Jag har läst den och tycker att den är toppen. Har själv tagit till mig av det ni skrivit och det brukar poppa upp en del varje gång jag hämtar en patient på demensavdelning.
Bara en liten fråga offtopic
You can join us for best a+ test dumps exam & oracle training solutions. Our security+ course contains all those materials you want to pass for real chatham exam & ase training.

Skriv svar