<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Landstinget i Värmland uteblev vid storövning mot kemikalieolycka

åRJÄNG (A/F) den 26 september -98
Närmare 100-talet personer var inblandade i en storövning mot en simulerad olycka med farligt gods, som hölls p å E 18 i årjäng, västra Värmland under onsdagen.

Dagligen rullar stora mängder av farligt gods p å E 18, som passerar rakt igenom årjäng, och även om antalet olyckor med just s ådana transporter är f å, gäller det att vara beredd den dagen en s ådan olycka inträffar. Därför deltog fem räddningstjänster i omr ådet, förutom årjäng, var det Bengtsfors, Dals Ed, Säffle och åm ål.

Medverkade gjorde även ADR-Transport Karlstad, försvarsmakten, polisen, posom och v årdgymnasiet.
Men en viktig part saknades dock; Landstinget i Värmland i form av v årdcentralen i årjäng som lovat att ställa upp med sjukv årdsgrupp och ambulans, men s å sent som p å tisdagen lämnade chefen för v årdcentralen återbud.

N ågon anledning till återbudet har inte g ått att f å fram, men enligt uppgift till Ambulansforum fanns en ambulans tillgänlig som kunde skickats till övningsplatsen.

P å plats fanns ocks å en ledningsbuss bemannad med SOS-operatörer.
Ett antal observatörer var även närvarande. Här fanns norsk polis och ambulanspersonal, Räddningsverket och SOS Alarm och andra.

Peter Jonasson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

98/09/26