<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Protestaktionen i Stockholm avbl åst tillsvidare

STOCKHOLM (A/F) den 20 augusti -98
Ambulanspersonalen i Stockholm valde, efter att f ått brev fr ån sjukv årdsdirektör Göran R ådö, att inte genomföra sin planerade protestaktion idag. Däremot har man aviserat nytt ställningstagande nästa vecka. Ambulansforum publicerar här under sjukv årdsdirektörens brev i sin helhet.

Kenneth Karlsson





Ambulanssjukv årdarna i Stockholms län



Aktion ang ående delegeringar




I ett upprop med "information ang ående inslag i ABC-nytt" har ambulanssjukv årdare vid ambulansstationerna Järfälla, Märsta m fl uppmanat till deltagande i en aktion innebärande att ambulanssjukv årdare slutar att använda sig av sina delegeringar fr o m 20 augusti 1998 klockan 12.00.

Med anledning härav vill jag framföra följande:

Som Ni alla känner till är det Socialstyrelsen som i egenskap av tillsynsmyndighet avgör vilken kompetens som personal i sjukv ården ska ha för att utföra olika arbetsuppgifter. Landstinget m åste inleda en planering för hur ambulanssjukv ården ska anpassas till de krav p å sjuksköterskekompetens för att ge läkemedel som socialstyrelsen aviserat ska gälla efter en överg ångsperiod p å fem år. Landstinget vill planera för denna förändring i en dialog med de anställda och deras organisationer.

Om planerna att omedelbart upphöra att använda delegeringarna genomförs kommer patienter att drabbas.

Socialstyrelsen har informerats om den uppkomna situationen.

De delegeringar var och en mottagit och utbildats för är personliga och gäller för en viss tidsperiod. All sjukv årdspersonal har ett lagstadgat ansvar enligt åliggandelagen att fullgöra sina skyldigheter i arbetet. Till dessa skyldigheter hör att utföra de arbetsuppgifter man f ått sig delegerade.

Jag vill därför uppmana alla ambulanssjukv årdare att inte delta i aktionen.



Göran R ådö

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

98/08/20