<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Brandk åren passar p å att rekrytera historiskt när
Ambulansbeslut i Sk åne dröjer

KRISTIANSTAD (A/F) den 7 april -98
I fredags var det dags för ett första beslut om den framtida ambulanssjukv ården i det nya storlänet. Men hela ärendet lyftes ut fr ån sammanläggningsdelegerades arbetsutskott. Det var helt enkelt för m ånga fr ågor kvar kring hur den centrala ambulansledningen skulle utformas. Ambulansforum har tidigare publicerat hela utredningen, som l åg till grund för beslutet, och i stora drag g år denna utredning ut p å att Socialstyrelsens riktlinjer skall följas i en organisation där de lokala sjukv årdsdistrikten ansvarar för utförandet av ambulanssjukv ården och att en central stark ledning svarar för kontinuiteten och m ålbeskrivningen.

Tidigare har det nämnts att den nya organisationen var tänkt att träda ikraft vid årsskiftet 98/99, d å för övrigt själva Landstinget Sk åne skapas, men nu har man även backat p å denna punkten och l åter därmed nuvarande Malmöhus läns landsting förlänga sina avtal med befintliga entreprenörer dvs brandk årer och Falcks under ytterligare ett år.

Det finns därför uppenbarligen en risk att v årdutvecklingen inom ambulanssjukv ården kommer att fördröjas minst ett år i Sk åne. Brandk åren i Trelleborg var inte sena med att visa att transportfunktionen är högre prioriterad än den avancerade sjukv årdskunskapen i en brandk årsorganisation. Följande rekryteringsannons är hämtad fr ån Arbetsförmedlingens platsbank:

"Ambulanssjukv årdare; Trelleborgs Kommuns Räddningstjänst; Trelleborg; 980406.

Ansvara för att sjuka eller skadade s å skonsamt och säkert som möjligt transporteras till v årdinstans. Kontrollerar teknisk utrustning i bilen, inventerar och fyller p å förbrukningsmaterial.
Undersköterska med HSA-utbildning. *B***** körkort fordras.
Varaktighet: Vikariat under perioden 980601-980801. Tillträde 980601.
Heltid. Schemalagd arbetstid. M ånadslön. Kollektivavtal finns. Arbetsplats: Räddningstjänsten Trelleborg. Tala med Bo Söderlin 0410-53334.
Ansökan ställd till OBS! Ring och prata med Bo Söderlin m ån -fre 08.00-17.00 p å tel nr. 0410-533 34.
Trelleborgs Kommuns Räddningstjänst
Nygatan 15
231 44 TRELLEBORG
Tel 0410-53000
(af nr 121322 - 800241 BOA")

Kenneth Karlsson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

98/04/7