<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Landstinget i Värmland tvekar med att ta
Ambulansen bort fr ån räddningstjänsten

ARVIKA (A/F) den 20 mars -98
Räddningstjänsten Arvika/Eda har sagt upp avtalet om ambulanssjukv ård. Enligt administrative chefen Lennart Westberg finns tv å alternativ; ny upphandling eller ambulansverksamhet i egen regi. Beslut i fr ågan var tänkt att komma nu i mars, men politikerna tvekar. N ågon slutgiltigt beslut fattade inte distriktsnämnden vid sammanträdet i tisdags.

Det ena förslaget g år ut p å att ambulansverksamheten i Arvika/Eda och årjäng samordnas. Arvika skulle d å f å tillg ång till tv å ambulanser dygnet runt i stället för en som idag. Reservambulansen i årjäng skulle enligt förslaget utföra de tidskrävande sjukv årdstransporterna i hela distriktet. I dag sköts ambulansverksamheten i Arvika/Eda av räddningstjänsten medan i årjäng sköts den av landstinget.

Det andra förslaget är att verksamheten i Arvika/Eda och årjäng även i fortsättningen kommer att vara skilda fr ån varandra. Det förslaget blir dyrare och kräver fler ambulanser i Arvika/Eda.
Nu skall upphandling ske. Först när anbuden kommit in kan nämnden fatta ett beslut.

Under tiden arbetar sjukv årdsdistriktet tillsammans med räddningstjänsten i Arvika med att försöka öka bemanningen p å ambulanserna i de b åda kommunerna. P å s å sätt kan man bättre utnyttja de ambulanser som redan finns.

Kenneth Karlsson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

98/03/20