<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Sex nya ambulansstationer i Västra Götaland

Västra Götaland (GP/A/F) den 22 oktober 2004
Sex nya ambulansstationer skall etableras i Bohuslän, Trestad och Dalsland, skriver Göteborgs-Posten.

Det här förslaget presenterades av ambulansledningen i Fyrbodal. I de flesta fallen innebär det att dygnsambulanser flyttas för att korta insatstiderna framför allt i Dalsland och längs Bohuskusten.

Förslaget innebär att man f år dygnsambulanser i Mellerud, Dals-Ed och Färgelanda i Dalsland samt Hen ån och Hallinden i Bohuslän. Dessutom byggs verksamheten ut i Strömstad med en dygnsambulans.

Förslaget innebär ocks å att man bygger en helt ny ambulansstation i Hallinden i mellersta Bohuslän dit en av de tv å dygnsambulanserna i Lysekil flyttas. En dygnsambulans som finns i Ellös p å Västra Orust flyttas till Hen ån. En ambulans i Bäckefors flyttas till Dals-Ed och blir dygnsambulans. En av de tv å ambulanserna i åm ål flyttas till Mellerud. En av ambulanserna p å Näl flyttas till Lextorp i södra Trollhättan. En ambulans i Uddevalla flyttas till Färgelanda och Vänersborg f år en dygnsambulans.

Med dessa förflyttningar klarar ambulansverksamheten 72-78 procent av alla akuta larm inom 20 minuter. Ambulanshelikoptern är en extra resurs som framför allt gör insatser längs Bohuskusten.

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2004/10/22