<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Ambulanssjukv ård samordnas med räddningstjänst

ORUST (GP/A/F) den 20 september 2004
Styrelsen för NU-sjukv ården i Västra Götalandsregionen vill ha en samordning mellan räddningstjänsten och ambulansen i hela regionen, skriver Göteborgs-Posten.

P å Orust kan detta f å som konsekvens att ambulansen, som i dag finns i Ellös, flyttas till räddningsstationen i Hen ån.

Bengt Asplén är ambulanschef för NU-sjukv ården. Han bekräftar att man är intresserad av att ha ambulansen i Hen ån.
- Det finns inga offentliga uppgifter om detta ska innebära en utökning p å Orust eller om vi bara ska ha en station i kommunen. Det beslutet ing år i sekretessbelagda uppgifter, hävdar Bengt Asplén.

- Det jag kan säga är att vi vill ha en samordning mellan ambulans och räddningstjänst. Alla tjänar p å det. Vi f år funktionella lokaler och räddningstjänsten f år hyra av oss, säger han.

Roland Karlsson (fp), ordförande i Norra Hälso- och sjukv årdsnämnden och delägare i företaget Ambulans Orust, är mycket överraskad.
- Jag har inte hört n ågonting om att vi inte ska vara kvar i Ellös. Besluten om ambulansen p å Orust tycks ta mycket besynnerliga vägar. Jag vet inget om motiveringen till att den skulle flyttas heller, säger Roland Karlsson.- Vi har aldrig diskuterat detta i styrelsen, säger han.

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2004/09/20