<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Sjukv årdspolitiker p å tv å stolar

LYSEKIL/ORUST (GP/A/F) den 20 september 2004
Sjukv årdspolitikern Roland Karlsson (fp) sitter p å tv å stolar. Som politiker beställer han den ambulanssjukv ård som hans företag levererar, skriver Göteborgs-Posten.

Folkpartisten Roland Karlsson fr ån Lysekil är ordförande i Norra hälso- och sjukv årdsnämnden. Han har ett stort inflytande p å hur omfattande ambulansverksamheten p å Orust ska vara. Samme Roland Karlsson är delägare av Lysekils ambulans och Orust ambulans och har de senaste åren varit entreprenör för den ambulansservice som hälso- och sjukv årdsnämnden beställer av regionen.

Avtalet med regionen g år ut vid slutet av nästa år. Redan nu i höst ska en ny upphandling göras.
- Roland Karlsson m åste vara extremt noga med att följa formalia i det här läget. Det är ett ytterst komplicerat läge att han äger ambulansverksamhet samtidigt som han är politiker i hälso- och sjukv årdsnämnden, säger Per-Olov Blom (c), ordförande i styrelsen för NU-sjukv ården som ska sköta upphandlingen av ambulansen p å Orust.

Roland Karlsson är inte beredd att ge upp sitt politiska uppdrag för att undvika en jävssituation.
- Men jag är tveksam till att v årt företag kommer att lämna in n ågot anbud p å ambulansen p å Orust, säger han.

- Jag börjar komma upp i åren och vi har under en längre tid diskuterat att jag ska sälja min andel eller att vi ska lägga ned företaget, avslöjar Roland Karlsson.

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2004/09/20