<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Fyra läkarbilar i Region Sk åne

LUND (SDS/A/F) den 12 juni 2004
Det kan bli fyra akutbilar med läkare i ambulanssjukv ården i Sk åne Region stället för en i den nya ambulanssjukv ården. Regionledningen har gett ambulansorganisationen KAMBER-Sk åne i uppdrag att undersöka en modell med läkarbilar som utg år fr ån de fyra stora akutsjukhusen, skriver Sydsvenskan.

För Ove Grauers läkarbilar är det kört. Regionstyrelsens majoritet avslog vid torsdagens möte oppositionens förslag att förlänga avtalen för akut- och läkarbilarna.

Ă„ven om det sista ordet formellt inte sägs förrän i regionfullmäktige 27-28 juni lär beslutet i regionstyrelsen st å sig. I fortsättningen kommer b åde hembesök och akutbilar att skötas i den offentliga v årdens regi.

Länge s åg det ut som om ambulanssjukv ården skulle f å klara sig med en läkarbil placerad centralt i Sk åne. KAMBER-Sk ånes första förslag med fem läkarbilar i Sk åne ans ågs för dyrt.

Men nu har regionledningen öppnat för mer än en läkarbil. Just nu diskuteras en modell med fyra läkarbilar som ska utg å fr ån vart och ett av de fyra stora akutsjukhusen - Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad - som alternativ till den tidigare modellen med en läkarbil centralt i Sk åne.
- Det är inte säkert att det blir bättre med den modellen. Vi har bett KAMBER-Sk åne att titta närmare p å för- och nackdelar innan vi bestämmer hur det ska bli, säger regionstyrelsens ordförande Uno Aldegren (s).

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2004/06/12