<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

En miljon till ambulanssjukv årdare

SÖDERTÖRN (A/F) den 5 juni 2004
Ytterligare 46 ambulanssjukv årdare f år dela p å 929 000 kr. De jobbade i flera år 38 timmar i veckan i stället för avtalets 36,20 timmar, skriver Kommunal i ett nyhetsbrev.

I juni förra året fick 72 ambulanssjukv årdare anställda av Södertörns brandförsvarsförbund (SBFF) retroaktiv lön för de extra timmar utöver avtalet de jobbat. Totalt fick de drygt 2,9 miljoner kr, en del fick upp till 60 000 kr.

Arbetsgivaren hade inte tillämpat arbetstidsreglerna som gäller kommunalt anställda, och ambulanssjukv årdarna hade fortsatt arbeta 38 timmar i veckan, som när de arbetade för privata arbetsgivare.

Södertörns brandförsvarsförbund tog över ambulanssjukv ården i juli 1996, och de nya arbetstidsreglerna gällde fr ån 1 juli 1997.

När ambulanssjukv årdarna äntligen fick sina pengar förra sommaren dök det upp ytterligare anställda som ocks å arbetat olika l ång tid efter 1997 och som slutat. Det är dessa som nu f år sina pengar, och ett skadest ånd. Sammanlagt 46 anställda f år dela p å drygt 929 000 kr, den som f år mest f år ca 58 000 kr, och den som f år minst ca 3 000 kr.
- Vi fick en lista med anställda fr ån arbetsgivaren, och vi litade p å att det var alla. Men s å var det ju inte alls, säger Anders Plogfelt, klubbordförande för ambulanssjukv årdarna.

Det var Anders som började nysta i arbetstidsreglerna som nu, efter flera år, har gett resultat.
- Nu tror vi att vi har f ått ett komplett underlag och att alla berörda medlemmar ska ha f ått sina pengar, säger Liza di Paolo Sandberg, ombudsman p å Kommunals förbundskontor och den som har förhandlat med arbetsgivaren.

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2004/06/5