<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Ny ambulansupphandling

LUND (A/F) den 6 februari 2004
Regionstyrelsen beslutade ig år vid sitt sammanträde att omedelbart avbryta upphandlingen av ambulanssjukv ården i Region Sk åne. Upphandlingen har omfattat fem distrikt och Regionstyrelsen har nu beslutat att en ny upphandling ska genomföras i ambulansdistrikten Lund-Landskrona, Kristianstad-Hässleholm och Ystad-Simrishamn. Entreprenör är idag Falck Ambulans AB.

Ambulanssjukv ården i distrikten Malmö-Trelleborg och Helsingborg-Ängelholm kommer istället att föras över i regionens egen regi.

Regiondirektören har f ått i uppdrag att p åbörja arbetet med förberedelser för att föra över ambulanssjukv ården i egen regi fr.o.m. 2005-01-01.
- Vi f år ett uppdrag som vi ska genomföra p å bästa sätt, säger Rolf Ohrlander, förvaltningschef p å KAMBER-Sk åne, efter beslutet. Vi kommer att vara ytterst angelägna om att ambulanssjukv ården i dessa b åda distrikt ska bedrivas kostnadseffektivt och med s å hög kvalitet som möjligt.

När den p åg ående upphandlingen p åbörjats meddelade regeringsrätten i en dom 2003-12-19 att kommuner inte har rätt att bedriva ambulansverksamhet eftersom det faller utanför den kommunala kompetensen. Detta innebär att förutsättningarna för den upphandling som inletts har förändrats eftersom de offentliga alternativen som funnits inte längre har möjlighet att delta i upphandlingen, anser Regionsstyrelsen.

Tidplan för ny upphandling har snabbt tagits fram och ny upphandling kommer att annonseras den 17 februari.
Sista anbudsdag blir den 31 mars och Regionstyrelsen planerar att ta beslut om ny leverantör vid sitt sammanträde 2004-06-10.
Inkomna anbud har belagtrs med sekretess till avtal om ambulanssjukv ården har tecknats.

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2004/02/6