<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Massavhopp fr ån OLA-ambulansen
- ambulanssjukv årdare vill inte enbart arbeta i ambulans

GĂ–TEBORG (GP/A/F) den 7 juni 2002
9 av 14 ambulanssjukv årdare p å OLA-ambulansen i Göteborg hoppar av och blir brandmän istället. Detta som en direkt konsekvens av Räddningstjänsten storgöteborgs omorganisation, skriver Göteborgs-Posten.

Omorganisationen inom räddningstjänsten trädde i kraft 1 april i år. För att möta Socialstyrelsens framtida krav p å ökad medicinsk kompetens i ambulansen, har ledningen beslutat dela upp brand och ambulans. Resultatet har blivit besvikna brandmän med dubbel kompetens som inte längre f år köra ambulans och besvikna ambulanssjukv årdare som inte f år kombinera det tunga ambulansjobbet med brandmannajobb längre. Och nu väljer en stor grupp i Ola-verksamheten att hoppa av.
- Att köra ambulans i en storstad som Göteborg innebär mycket elände. Bilarna rullar oavbrutet och det är inte bara fysiskt tungt. Man behöver varva det här jobbet med brandmannajobbet för att orka. Dessutom gynnar den dubbla kompetensen patienten, säger Gunnar Lindahl.

Han är en av nio Ola-ambulanssjukv årdare som skrivit under en gemensam avskedsansökan fr ån Ola-verksamheten.

Nils AndrĂ©asson, biträdande direktör inom räddningstjänsten och fram till helt nyligen avdelningschef för ambulansavdelningen.
- Jag kan först å deras argumentation, men utvecklingen g år åt ett annat h åll. Räddningstjänsten är entreprenörer när det gäller ambulanssjukv ården och beställarens krav ser ut s å här. Respektive yrke kräver s å mycket i framtiden att den kombinerade tjänsten inte kommer att fungera. Och Ola-ambulansen är v år spetsfunktion, där sitter den bästa, mest erfarna personalen.

Peter Jonasson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2002/06/7