<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Har inte längre r åd att köra ambulans

åLEM (ÖSM/A/F) den 21 november 2000
Sedan i mitten av 60-talet har ålems Taxi utfört ambulanstransporter. Men nu säger man upp avtalet med landstinget eftersom verksamheten inte bär sig längre.
- Vi f år ta medel fr ån taxiverksamheten för att f å ambulanstransporterna att g å ihop, säger Bertil Dahlin, chef för ålems Taxi, till Östra Sm åland.

Idag är fyra personer fast anställda av ålems Taxi. Dessutom tar man in extrafolk för att täcka semestrar och annan ledighet. För detta f år bolaget pengar fr ån landstinget, men verksamheten g år inte ihop.
- Vi f år subventionera ambulansen med pengar fr ån taxiverksamheten. Och det är inte v år sak att h ålla kommunen med en ambulans, säger Bertil Dahlin.

Avtalet mellan ålems Taxi och landstinget löper p å tv å år, med en förlängning p å maximalt tolv m ånader. Varje g ång avtalet g år ut gör man en ny förhandling, men den här g ången lutar det åt att landstinget f år välja en annan partner.
- Vi har kommit överens, men beslutet är inte taget i landstinget ännu, säger Bertil Dahlin.

Det troliga är att landstinget kommer att anlita ett annat bolag. Bland annat förs förhandlingar med Tors åsambulansen HB, och de har vänt sig till Mönster ås kommun med en förfr ågan om man kan hyra garageplats i räddningstjänstens lokaler i ålem. N ågot som räddningschef Bo Klette har ställt sig positiv till. Om Tors åsambulansen tar över entreprenadavtalet sker det vid ny år.

Tv å av ambulanspersonalen i ålem är Peder Gustavsson och Leif Bergqvist. De är inte oroade över förändringen utan tror att den kan innebära flera förbättringar för verksamheten.
- Det är sagt att det inte kommer att bli n ågra större förändringar för oss, utan vi i personalen kommer att f å vara kvar, säger Leif Bergqvist.

Peter Jonasson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2000/11/21