<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Räddningstjänsten Storgöteborg inleder rekrytering av sjuksköterskor

GĂ–TEBORG (A/F) den 24 juni 2000
Räddningstjänsten Storgöteborg kommer under hösten att rekrytera sex stycken sjuksköterskor. Dessa kommer att placeras p å Angereds räddningsstation för att bemanna dygnsambulans 3 6853.
- Att vi har valt att starta med Angeredsambulansen har flera skäl, skriver Mats Kihlgren, enhetschef ambulansenheten, i personaltidningen "Brandscoopet".
- OLA-ambulansen har en förh ållandevis l ång insatstid till Angered. Detta innebär att patienten nu f år tillg ång till avancerad läkemedelsbehandling som är utöver ambulanssjukv årdarens delegeringar innan OLA-ambulansen anländer.

Dessutom har Angeredsambulansen en larmfrekvens som är av den omfattningen att det är mest lämpligt att inleda en introduktion och sedan utvärdering av verksamheten där.
- I samverkan med de fackliga organisationerna kommer vi nu att se över formerna för anställningstest och introduktionsutbildning, skriver Kihlgren.

Räddningstjänsten Storgöteborg har ocks å kontaktat regionledningen för Västra Götaland om att under nästa år rekrytera 12 sjuksköterskor, utöver de sex ovan nämnda.
- V år förhoppning är att f å besked s å snabbt som möjligt i detta ärende för att kunna planera för ytterligare anställningar, avslutar Mats Kihlgren.

Peter Jonasson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2000/06/24