<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Nya organisationen ett lyft för ambulanssjukv ården i Oskarshamn

OSKARSHAMN (ÖSM/A/F) den 5 maj 2000
Ökad sjukv årdskompetens, fler bilar och närmare samarbete med sjukhuset. Det har blivit resultatet för ambulanssjukv ården i Oskarshamn sedan Landstinget i Kalmar län tog över verksamheten i egen regi den 1 januari i år.

Hela organisationen inom ambulansverksamheten i Oskarshamn best år i dag av totalt 15 personer, vara åtta är sjuksköterskor och sju är ambulanssjukv årdare.
- Vi har nyanställt åtta sjuksköterskor och uppfyller redan nu Socialstyrelsens krav med en sjuksköterska i varje bil. Trots att detta krav inte börjar gälla förrän år 2005, säger Gert Johansson, stationsansvarig för ambulansverksamheten i Oskarshamn, till Östra Sm åland.

Totalt har i dag ambulansverksamheten i Oskarshamn tre bilar dagtid och tv å bilar nattetid och helger. Tidigare, innan landstinget tog över verksamheten, hade Oskarshamn tv å bilar med ambulansbesättning dagtid och en bil nattetid och helger.

En annan nyhet i och med landstingets övertagande av ambulansverksamheten är att ambulanspersonalen fr ån och med i höst kommer att ha sjukhuspraktik tv å dagar i veckan p å Oskarshamns sjukhus. Det innebär i praktiken att tv å ambulanser kommer att vara utryckningsberedda fr ån sjukhuset dagtid m åndagar och torsdagar. Samtidigt kommer ambulanspersonalen att ha sjukhuspraktik p å anestesiavdelningen, intensivv årdsavdelningen, akutmottagningen och hjärtavdelningen.
- Det innebär att det blir ett ännu närmare samarbete med sjukhuset än tidigare. Vi är ju ocks å sjukhusets förlängda arm, säger Gert Johansson.

Efter fyra m ånader i landstingets regi tycker Gert Johansson att ambulansverksamheten fungerar bättre än tidigare.
- Det flyter p å väldigt bra och helt klart har vi f ått en ökad kompetens, säger Gert Johansson.

Peter Jonasson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2000/05/5