<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Stavanger vertsby for årets akuttmedisinske begivenhet

STAVANGER (A/F) den 6 april 2000
Et samlet luftambulansemiljö er med p å å arrangere en av de störste kongresser som avholdes innen luftambulansetjeneste og akuttmedisin i verdenssammenheng. Airmed 2000 er den 6. i rekken av internasjonale luftambulansekongresser som tidligere er arrangert i bl.a. München, Sydney, Boston og Zürich.

Stavanger er valgt som vertsby med bakgrunn i regionens lange erfaring med luftambulanse og redningstjeneste i norsk og europeisk sammenheng. Hovedredningssentralen for Sör­ Norge er lokalisert i regionen. Med luftambulansemiljöet som en p ådriver har satsing p å nödmeldetjeneste og prehospital akuttmedisin gitt gode resultater. En kombinasjon av et meget godt lokalt fagmiljö, utmerkede kongresslokaliteter, godt flyrutetilbud, korte avstander og et Norge i miniatyr gjör Stavanger til et naturlig valg.

1.000 deltagere
Under kongressen ventes ca. 1.000 utövere og beslutningstakere innen akuttmedisin og luftambulansetjeneste fra mer enn 50 land til Stavanger. Deltagerne representerer alle yrkesgrupper - leger, sykepleiere, redningsmenn, flygere, teknikere, administrasjon og myndigheter. Kongressen har ogs å en klar faglig relevans for landbasert transporttjeneste, akuttmedisin, nödmeldetjeneste og övrige utrykningsetater.

Faglig program
For kongressen planlegges fire parallelle sesjoner hver formiddag og ettermiddag. Sesjonene er bygget opp med 2 hovedforedrag av utvalgte personer som er faglig anerkjent innen sitt fagomr åde. Innledningsforedragene vil bli fulgt opp av frie foredrag av 15 minutters varighet. Disse foredragene er utvalgt av en vitenskapelig komité som har vurdert de innsendte arbeidene.
Sesjonene er sammensatt p å en slik m åte at deltagerne alltid skal finne noe av interesse for sitt fagfelt.
Det vil ogs å bli arrangert flere "œworkshops" med höy kvalitet innen akuttmedisinke, flyoperative og redningstekniske fagomr åder. Under hele kongressen vil en posterutstilling være åpen for kongressens deltagere.

Faglig utstilling & static display
I tilknytning til kongressen i Stavanger Forum vil det finne sted en faglig utstilling. P å Sola flystasjon vil det ogs å bli arrangert avholdes en utstilling av helikoptre og ambulansefly. I forbindelse med denne vil det bli opprettet en direkte bussrute mellom Stavanger Forum og flystasjonen.

Sosiale aktiviteter
Det er planlagt et allsidig sosialt program i tilknytning til kongressen. B åde åpnings- og avslutningsseremonier med tilhörende selskapeligheter er inkludert i kongressen. Videre er det planlagt gatelöp, golfturnering, b åttur til Lysefjorden og aktiviteter for familier og ledsagere.

Sponsorer
Hovedsponsorer for kongressen er Stiftelsen Norsk Luftambulanse og Statens Luftambulansetjeneste ved Sosial- og helsedepartementet. Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune bidrar ogs å i stor grad til å gjennomföre kongressen.

Ytterligere informasjon og p åmelding
Kongressen Airmed 2000 har hjemmeside: www.airmed.no Her er det mulig å registrere seg som interessert og en vil f å tilsendt aktuelt materiell. For ytterligere informasjon kan du kontakte:
Norsk Luftambulanse p å telefon 51 53 80 50 (Stavanger) eller Airmeds hovedkontor i Dröbak p å telefon 64 93 89 99.

Stein Atle Puntervoll


<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2000/04/6