<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>

Centralsjukhuset i Karlstad vill bygga helikopterplatta

KARLSTAD (A/F) den 14 januari 2000
P å en liten gräsplätt - som är belägen i närheten av Centralsjukhuset i Karlstads huvudentré - och nära omringad av tre huskroppar är det oftast uppsalahelikoptern som landar för att hämta akut sjuka eller skadade patienter. En plats som inte är den mest optimala, men nu kan detta snart vara ett minne blott.

Landstinget i Värmland planerar nämligen att anlägga en helt ny helikopterplatta p å sjukhusomr ådet, alldeles intill sjukhusets panncentral som ligger i närheten av akutmottagningen.
- Landstinget kommer att lägga stor vikt vid utformningen av den nya plattan, s å den inte upplevs som förfulande, skriver fastighetschef Lars Nilsson i ett informationsbrev till de närboende.

Landstinget bedömer att antalet flygrörelser kommer att uppg å till cirka 200 varje år. Miljömässigt innebär det att utsläppen till luft ökar n ågot och att miljöp åverkan p å vatten blir marginell. Landstinget har därför inlett arbete med att söka tillst ånd för verksamheten enligt Miljöbalken.

Det som kommer att märkas för de närboende är buller fr ån ambulanshelikoptern, ljus fr ån helikopterplattan och att en gata - Älvgatan - m åste stängas av när helikoptern landar och startar. Ljussignaler kommer att placeras s å det finns möjlighet att välja en annan väg.

Peter Jonasson

<<<<<<<<    Detta är arkivmaterial    >>>>>>>>
[Hem]  [Ledare]  [Nyheter]  [Reportage]  [Forskning]  [Artiklar]  [Insändare]  [Notisen]  [Redaktion]

2000/01/14